Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 116 ani

Japoneza Misao Okawa, cea mai bătrână femeie din lume, a împlinit vârsta de 116 ani, miercuri, şi a sărbătorit evenimentul mâncând sushi şi dulciuri.

393 afișări
Imaginea articolului Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 116 ani

Misao Okawa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Misao Okawa, provenind dintr-o veche familie de comercianţi de kimonouri din oraşul Osaka, a fost vizitată în azilul de bătrâni în care locuieşte de primarul acestui oraş japonez, Takehiro Ogura, care i-a oferit un buchet de flori.

Purtând un kimono roz şi o floare roşie în păr, sărbătorita părea să se afle într-o formă fizică foarte bună, potrivit unui angajat al azilului. "Chiar s-a îngrăşat puţin. Mănâncă în fiecare zi sushi, dar uneori şi tocană de vită, spaghete, sashimi (peşte crud)", a adăugat acelaşi angajat.

Întrebată despre sentimentele pe care i le inspiră această aniversare, Misao Okawa a răspuns cu simplitate: "a trecut ceva vreme".

Anul trecut, Misao Okawa a primit un certificat Guinness World Records care îi confirmă statutul de cea mai bătrână femeie din lume, chiar dacă un site oficial chinez afirmă că o femeie de 127 de ani trăieşte încă într-o regiune din vestul Chinei.

Misao Okawa s-a născut pe 5 martie 1898, s-a căsătorit în 1919 şi a avut trei copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici