Cea mai în vârstă femeie din lume a murit la 115 ani

Eunice Sanborn, cea mai în vârstă femeie din lume, a murit luni, în reşedinţa ei din oraşul Jacksonville, din statul american Texas, la 115 ani. Eunice Sanborn a devenit cea mai în vârstă femeie din lume pe 4 noiembrie 2010, după decesul călugăriţei franceze Eugénie Blanchard, la vârsta de 114 ani.

67 afișări
Imaginea articolului Cea mai în vârstă femeie din lume a murit la 115 ani

Cea mai în vârstă femeie din lume a murit la 115 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi o organizaţie care analizează longevitatea centenarilor spune că Eunice Sanborn avea 114 ani, membrii familiei ei afirmă că biroul de recensământ american a înregistrat în mod eronat data naşterii sale, trecând în documentele oficiale anul 1896 în loc de 1895.

Potrivit familiei sale, Eunice Sanborn şi-a celebrat cea de-a 115-a aniversare pe 20 iulie anul trecut.

Născută în localitatea Lake Charles din statul Lousiana, Eunice Sanborn s-a mutat în Texas după ce primul ei soţ, Joseph Orchin, a decedat. Deşi nu a lucrat niciodată în afara propriei gospodării, Eunice Sanborn era întotdeauna foarte activă în diverse organizaţii şi asociaţii locale. Obişnuia să îşi explice propria longevitate prin credinţa în Dumnezeu.

În prezent, americanca Besse Cooper, născută pe 26 august 1896, este cea mai în vârstă persoană din lume, potrivit Grupului de cercetări gerontologice. Ea locuieşte în statul american Georgia. S-a născut în statul Tennessee, unde a fost profesoară. În 1924 s-a căsătorit cu Luther Cooper şi este văduvă din anul 1963.

Besse Cooper îşi explică longevitatea prin faptul că a avut întotdeauna o alimentaţie sănătoasă şi locuieşte într-un azil pentru bătrâni - Walton Regional Medical Center Nursing Home - din oraşul Monroe.

La cea de-a 114-a aniversare a lui Besse Cooper au participat cei patru copii, 11 nepoţi, 15 strănepoţi şi un stră-strănepot ai ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici