Cea mai în vârstă persoană din lume, Maria Gomes Valentim, a murit

Cea mai în vârstă persoană din lume, Maria Gomes Valentim, a murit marţi dimineaţă, în satul ei natal din Brazilia, la vârsta de 114 ani şi 347 de zile, a anunţat presa locală.

470 afișări
Imaginea articolului Cea mai în vârstă persoană din lume, Maria Gomes Valentim, a murit

Cea mai în vârstă persoană din lume, Maria Gomes Valentim, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maria Gomes s-a născut pe 9 iulie 1896, în satul Carangola din statul Minas, unde a locuit întotdeauna. Ea deţinea, de pe 18 mai, titlul de cea mai în vârstă persoană din lume, atribuit de Guinness World Records.

Maria Gomes s-a internat duminică la spital din cauza unei pneumonii şi a murit în urma unei infecţii generalizate, potrivit site-ului de informaţii G1 din grupul Globo.

Americanca Besse Cooper, născută pe 26 august 1896, a devenit astfel cea mai în vârstă persoană din lume, potrivit Guinness World Records.

Când a primit titlul din partea reprezentanţilor Guinness, Maria Gomes Valentim le-a spus acestora că longevitatea ei se datora unei "diete salutare" care includea "un pahar de vin din când în când".

Văduvă din anul 1946, Maria Gomes Valentim primea o pensie de 338 de dolari, echivalentul salariului minim din Brazilia. Ea avea un fiu, patru nepoţi şi şapte strănepoţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici