Cea mai tânără artistă profesionistă din lume. La cinci ani a vândut picturi de peste 120.000 de euro - VIDEO

Australianca Aelita Andre, care are doar cinci ani, este considerată "cea mai tânără artistă profesionistă din lume". Până acum, lucrările ei au fost expuse la muzee din Statele Unite şi Australia şi au fost vândute cu peste 120.000 de euro.

396 afișări
Imaginea articolului Cea mai tânără artistă profesionistă din lume. La cinci ani a vândut picturi de peste 120.000 de euro - VIDEO

Cea mai tânără artistă profesionistă din lume. La cinci ani a vândut picturi de peste 120.000 de euro

Aelita pictează de când avea doi ani. Cele mai ieftine lucrări ale ei se vând pentru peste 3.500 de euro, bani care sunt strânşi într-un fond pentru a fi folosiţi de ea când devine adult, scrie Sky News.

Mama Aelitei, Nikka Kalashnikova, născută în Rusia, a vorbit despre pasiunea fiicei ei pentru pictură. "De când era mică picta timp de o oră, o oră şi jumătate, pleca şi se întoarcea apoi. Concentrarea ei este peste măsură. De obicei, copiii pictează pentru două-trei minute şi se plictisesc, dar nu e şi cazul Aelitei", a spus mama acesteia.

Aproape întreg subsolul casei în care stă Aelita este plin de lucrări şi materiale ale micuţei. Lucrările terminate aşteaptă să fie trimise la o expoziţie mare într-un muzeu din New York. Site-ul galeriei americane notează: "Lucrările te fac să meditezi şi sunt puternice, oferind o fereastră spre imaginaţia unui copil".

Criticii de artă cred că părinţii îi influenţează lucrările Aelitei, dar mama acesteia a negat vehement. Tatăl ei a filmat de curând cum Aelita lucrează, de la început la sfârşit, pentru o pictură.

Robert Nelson, un critic de artă din Melbourne, crede că picturile fetiţei au un asemenea succes şi pentru că sunt mulţi colecţionari care au încredere în talentul ei şi pot profita în viitor de aceste lucrări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici