Cea mai veche cafenea din lume sărbătoreşte trei secole de existenţă

Cea mai veche cafenea din lume sărbătoreşte trei secole de existenţă fiind înfiinţată în 1720 la Veneţia, funcţionând de atunci fără întrerupere, arată portalul This-is-Italy.

1983 afișări
Imaginea articolului Cea mai veche cafenea din lume sărbătoreşte trei secole de existenţă

Sursa FOTO: Profimedia Images

Caffè Florian este considerată cel mai vechi local din lume dedicat exclusiv servirii cafelei. De obicei, francezii se laudă pentru acest titlu cu localul parizian Café Le Procope, deschis în 1686, dar acolo este vorba şi despre un restaurant.

Cafeneaua veneţiană adăpostită de bolţile din marginea Pieţei San Marco şi-a limitat oferta la cafea pentru trei sute de ani.

Caffè Florian s-a deschis pe 29 decembrie 1720, când se numea Alla Venezia Trionfante. Localul era deţinut de Floriano Francesconi, numele său fiind preluat ulterior de cafenea. De-a lungul vremii aici au intrat figuri celebre precum Casanova, Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Charlie Chaplin şi Andy Warhol, politicieni şi vedete.

În 1720 era singura cafenea care accepta printre clienţi şi femei, explicând astfel interesul artiştilor pentru local.

Localul este decorat cu lucrări semnate de creatori celebri din secolul XIX, precum Carlo Goldoni. În 1920, când a aniversat 200 de ani de existenţă, cafeneaua a deschis o nouă cameră decorată în stilul art nouveau.

A doua cea mai veche cafenea din Italia este Caffè Greco, înfiinţată în 1760, la patruzeci de ani după Caffè Florian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici