Cel mai bătrân om din lume a cărui naştere a fost înregistrată oficial - FOTO

Un bărbat bolivian născut în 1890 ar putea fi desemnat cea mai vârstnică persoană din lume a cărei naştere a fost înregistrată oficial, informează presa internaţională.

2477 afișări
Imaginea articolului Cel mai bătrân om din lume a cărui naştere a fost înregistrată oficial - FOTO

Carmelo Flores Laura (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Carmelo Flores Laura a împlinit vârsta de 123 de ani în luna iulie, potrivit Oficiului de Stare Civilă din Bolivia, arată dailymail.co.uk.

În ciuda vârstei înaintate, acest crescător de animale, care trăieşte în munţi, în satul Frasquicia, la circa 80 de kilometri de capitala La Paz, este încă sănătos, merge cu ajutorul unui baston şi nu poartă ochelari, potrivit presei locale.

Acest nativ din populaţia andină Aymara, care are trei copii, 16 nepoţi şi 39 de strănepoţi, avea 24 de ani atunci când a izbucnit Primul Război Mondial şi 62 de ani atunci când regina Elizabeth a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii.

Carmelo Flores Laura, a cărui soţie a murit în urmă cu 10 ani, a declarat pentru postul de televiziune bolivian Rede Uno TV că secretul pentru o viaţă lungă constă în plimbări zilnice îndelungate şi în evitarea pastelor şi a zahărului din alimentaţia zilnică. În schimb, el spune că a mâncat toată viaţa cananhua, o specie sălbatică de quinoa, care este bogată în proteine şi aminoacizi.

"Nu am fost niciodată leneş. Întotdeauna am împărţit responsabilitatea gătitului cu soţia mea. Am mâncat doar ceea ce puteam găsi crescând afară în sălbăticie. Am mâncat doar carne de rozătoare. Fac şi acum plimbări lungi în fiecare zi", a adăugat el.

Dacă vârsta lui este reală, atunci Carmelo Flores Laura va depăşi actualul record pentru cea mai vârstnică persoană din lume deţinut de japoneza Misao Okawa, care are 115 ani.

Totodată, el va depăşi recordul franţuzoaicei Jeanne Calment, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani, considerată cea mai vârstnică persoană care a trăit în lume şi a cărei vârstă a putut fi verificată.

În iulie, Salustiano Sanchez-Blazquez, un fost miner din New York, a devenit cel mai bătrân bărbat din lume după ce predecesorul său la acest titlu, Jiroemon Kimura, a murit pe 12 iunie, la vârsta de 116 ani.

Pentru ca recordul său să poată fi oficializat, documentele lui Carmelo Flores Laura vor fi verificate de reprezentanţii Guinness Book of Records.

Potrivit oficialilor Guinness World Records, cea mai vârstnică persoană din lume, al cărei certificat de naştere a fost verificat în mod oficial, este japoneza Misao Okawa care are 115 ani.

Deşi certificatele de naştere nu existau în Bolivia în epoca în care s-a născut, data naşterii lui Carmelo Flores Laura este confirmată pe un certificat baptist, considerat o înregistrare autentică a naşterii unei persoane în această ţară sud-americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici