Cel mai mare brad de Crăciun din lume are 750 de metri înălţime. Papa i-a aprins luminiţele cu ajutorul unei tablete - VIDEO

Papa Benedict al XVI-lea a aprins, miercuri, de la distanţă, cu ajutorul unei tablete, luminiţele de pe cel mai mare brad de Crăciun din lume, aflat în Gubbio, o localitate din regiunea Umbria din centrul Italiei.

2572 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare brad de Crăciun din lume are 750 de metri înălţime. Papa i-a aprins luminiţele cu ajutorul unei tablete - VIDEO

Cel mai mare brad de Crăciun din lume are 750 de metri înălţime. Papa i-a aprins luminiţele cu ajutorul unei tablete - FOTO

"Sper că acest lucru va reprezenta o rază de lumină în penumbră", a spus Papa zâmbitor - aflat în reşedinţa sa din Vatican -, după care a apăsat pe tabletă, aprinzând astfel luminiţele de pe bradul care se afla la o distanţă de 230 de kilometri.

Bradul de Crăciun din Gubbio - construit din beculeţe - a fost inclus în Guinness Book în 1991. El are o înălţime de 750 de metri şi de 450 de metri lăţime la bază.

Este format din mai multe sute de becuri şi este situat în vecinătatea unui orăşel medieval.

Ceremonia de miercuri seară a fost difuzată în direct de postul public RAI 1.

"Este un mesaj de pace", a spus primarul din Gubbio, Diego Guerrini.

În cei şase ani de mandat, papa Benedict al XVI-lea a militat în mod constant pentru îmbunătăţirea comunicării, afectată de multe ori de birocraţia internă de la Vatican.

Astfel, în iunie anul acesta, Benedict al XVI-lea a scris primul său tweet, pentru a lansa portalul de ştiri al Vaticanului. Acesta a fost, totodată, primul tweet redactat vreodată de un papă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici