Cel mai mic exemplar al Noului Testament, realizat de o companie din Ierusalim - FOTO

Cel mai mic exemplar din lume al Noului Testament a fost creat de compania Jerusalem Nano Bible, care a reuşit să tipărească toate cele 27 de cărţi ale textului sacru pe un mic cip de siliciu, iar în prezent aşteaptă validarea recordului din partea Guinness World Records.

182 afișări
Imaginea articolului Cel mai mic exemplar al Noului Testament, realizat de o companie din Ierusalim - FOTO

Cel mai mic exemplar al Noului Testament, realizat de o companie din Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania israeliană Jerusalem Nano Bible a colaborat cu Universitatea din Tel Aviv pentru realizarea celui mai mic exemplar din lume al Noului Testament, potrivit dailymail.co.uk.

Cartea a fost tipărită pe un cip de siliciu cu latura de doar 4,76 de milimetri. Fiecare literă are o lăţime de 18 milionimi dintr-un metru, iar textul poate fi citit doar cu ajutorul unui microscop.

Textul tipărit este versiunea grecească a Noului Testament, validarea acestuia fiind realizată de un expert biblic, ce a confirmat că micul cip de siliciu conţine o versiune recunoscută a textului biblic.

"Ţelul nostru este să putem produce în masă această versiune a cărţii şi să o putem pune pe piaţă pentru a fi disponibilă tuturor", a declarat David Almog, şeful departamentului de vânzări al companiei, care a precizat că reuşita va putea fi folosită în domeniul bijuteriilor.

Compania intenţionează să producă, în viitor, şi o nano-versiune a Vechiului Testament.

Jerusalem Nano Bible doreşte ca Guinness World Records să valideze reuşita, acordându-i titlul de deţinătoare a recordului mondial pentru cea mai mică versiune a Noului Testament.

În prezent, recordul oficial pentru cea mai mică biblie este deţinut de un indian, care a creat o versiune a cărţii sfinte cu dimensiunile de 2,8 x 3,4 x 1 centimetru.

Pe de altă parte, recordul pentru cea mică carte din lume este deţinut de volumul "Teeny Ted from Turnip Town", o reproducere a unei cărţi de poveşti de 30 de pagini, care este atât de mică încât poate încăpea pe lăţimea unui fir de păr. Cartea a fost tipărită folosind cristale de siliciu pur şi a costat 15.000 de dolari. Volumul a fost scris de Malcolm Douglas Chaplin şi publicat de fratele său, Robert, la Universitatea Simon Fraser din Canada.

Cartea măsoară 70 x 100 micrometri. Paginile sale, care sunt prea mici pentru a putea fi citite chiar şi la un microscop, sunt tipărite pe o singură tăbliţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici