Cele mai mediatizate scandaluri din 2009 - FOTO

Fotografia în care Rihanna apărea cu faţa plină de contuzii, elucidarea cauzei morţii lui Michael Jackson sau incidentul provocat de Kanye West la Gala MTV Video Music Awards se numără printre cele mai "digerate" scandaluri ale anului care s-au aflat pe prima pagină a ziarelor şi s-au bucurat de toată atenţia mass-mediei.

140 afișări
Imaginea articolului Cele mai mediatizate scandaluri din 2009 - FOTO

În noiembrie, Rihanna a rupt tăcerea la zece luni după ce a fost agresată de fostul ei iubit, rapperul Chris Brown

În noiembrie, Rihanna a rupt tăcerea la zece luni după ce a fost agresată de fostul ei iubit, rapperul Chris Brown, vorbind despre "umilinţa" simţită atunci când fotografia în care apărea cu faţa plină de contuzii, realizată ca probă la dosar de poliţia americană, a apărut în presă.

La câteva zile după incidentul care a avut loc în februarie, cu puţin timp înainte de gala premiilor Grammy, o fotografie în care Rihanna apărea cu chipul tumefiat a fost publicată în presă.

"A fost umilitor. Nu este o fotografie pe care ai dori să o vadă cineva. Am avut impresia că am fost abuzată. Am avut impresia că devenisem un subiect amuzant pe internet, dar toate aceste lucruri se întâmplau în viaţa mea reală", a declarat cântăreaţa.

Chris Brown, în vârstă de 20 de ani, autorul pieselor de succes "Kiss Kiss" şi "Run It", a fost condamnat, în august, la cinci ani de închisoare cu suspendare şi la şase luni de muncă în folosul comunităţii, după ce a ajuns la o înţelegere cu parchetul american, care i-a permis să evite închisoarea. În plus, el este obligat să păstreze o distanţă de cel puţin 100 de metri faţă de victima sa, timp de cinci ani.

Michael Jackson a făcut stop cardiac şi a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuată de poliţie şi de agenţii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla lângă star în ultimele momente ale vieţii acestuia.

În noiembrie, Conrad Murray a declarat în faţa anchetatorilor că nu el i-a dat starului pop propofol, o substanţă găsită în cantităţi mari în organismul acestuia după deces şi care a reprezentat una dintre cauzele morţii lui.

Murray a fost angajat pentru a-i purta de grijă lui Jackson în timp ce starul se pregătea pentru concertele de revenire pe scena muzicală.

Conform legiştilor din Los Angeles, decesul lui Michael Jackson este omucidere prin supradoză, precizând că propofolul şi sedativul lorazepam sunt principalele medicamente care au cauzat moartea starului.

Conrad Murray este anchetat în prezent de poliţia din Los Angeles, fiind acuzat de omucidere. Murray a fost de două ori interogat de poliţia americană.

În februarie, actorul Christian Bale a avut o criză de furie îndreptată împotriva unui tehnician, pe care l-a acuzat că i-a distras atenţia, în timpul filmărilor pentru pelicula "Terminator". Acesta a difuzat înregistrarea de patru minute în care Bale apare înjurând şi insultându-l pe tehnician.

Actorul îi reproşează lui Shane Hurlbut că a trecut prin câmpul său vizual în timpul filmării unei scene. "Dacă mai faci asta încă o dată nu mai revin pe acest platou atâta timp cât tu rămâi în echipă", i-a spus Bale.

"Tu vezi că eu îţi tulbur proiectoarele? Vrei să îţi stric şi eu proiecţiile? Atunci, tu de ce îmi tulburi scena?", l-a întrebat Bale.

Cunoscut pentru dedicarea sa pentru actorie, Christian Bale este de asemenea cunoscut şi pentru caracterul său dificil. În 2008, a fost cercetat la Londra pentru că le-a agresat pe mama şi sora sa. Actorul nu a fost pus sub acuzare din lipsă de probe.

Gala MTV Video Music Awards, desfăşurată în septembrie la New York, a fost marcată de tributul adus regretatului "rege al muzicii pop", Michael Jackson, dar şi de un incident provocat de rapperul Kanye West, care a întrerupt discursul cântăreţei Taylor Swift.

Kanye West, cunoscut pentru felul său direct de a se exprima, a sărit pe scenă în timpul discursului de mulţumire susţinut de cântăreaţa Taylor Swift, recompensată pentru cel mai bun videoclip al unei cântăreţe - "You Belong With Me" -, declarat învingător în faţa videoclipurilor mult mai cunoscutelor Beyonce Knowles şi Lady Gaga.

"Sunt fericit pentru tine, însă Beyonce a avut unul dintre cele mai bune videoclipuri din toate timpurile", a spus Kanye West, după ce i-a luat microfonul lui Swift.

Ulterior, rapperul şi-a cerut scuze pe site-ul său personal: "Îmi pare rău, le cer scuze lui Taylor Swift, fanilor ei şi mamei sale (...). Am greşit când am urcat pe scenă şi i-am stricat acel moment!".

Vedeta American Idol Adam Lambert, în vârstă de 27 de ani, a stârnit reacţiile publicului după ce a susţinut un spectacol deocheat în cadrul evenimentului American Music Awards, postul de televiziune ABC primind 1.500 de reclamaţii la adresa comportamentului starului.

Lambert, care şi-a recunoscut orientarea gay după încheierea emisiunii American Idol, în mai, s-a justificat în faţa celor care i-au criticat show-ul deocheat, sexualitatea şi faptul că a afişat un comportament gay în public. El i-a spus realizatoarei TV Barbara Walters: "Tu ştii, sunt ceea ce sunt, şi cred că libertatea de expresie ar trebui să existe, dar din nefericire nu este aşa."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici