Cercetători: Plantele emit „ţipete” când se simt în pericol sau sunt rupte

Cercetătorii au făcut o descoperire surprinzătoare despre reacţia plantelor atunci când întâmpină situaţii de stres. Se pare că acestea emit „ţipete” sub formă de ultrasunete.

1655 afișări
Imaginea articolului Cercetători: Plantele emit „ţipete” când se simt în pericol sau sunt rupte

Cercetători: Plantele emit „ţipete” când se simt în pericol sau sunt rupte (Foto: Pixabay)

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au făcut o descoperire mai puţin obişnuită. În urma unor experimente au demonstrat că atunci când plantele se simt în pericol, acestea emit ultrasunete pentru a încerca să comunice cu celelalte plante, potrivit livescience.com

În timpul experimentului, oamenii de ştiinţă au pus microfoane la câţiva centimetrii de tulpinile de roşii şi tutun, apoi au evitat să le ude regulat şi le-au tăiat o parte din tulpini.

Plantele au început să emită ultrasunete între 20.000 şi 100.000 de Hz, care sunt prea la o frecvenţă prea mare pentru a fi percepute de urechea umană.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici