Ceremonia Globurilor de Aur, anulată din cauza grevei scenariştilor

Greva scenariştilor de la Hollywood a făcut o victimă emblematică, luni, cu anunţul anulării ceremoniei Globurilor de Aur, care ar fi trebuit să aibă loc pe 13 ianuarie şi care va fi înlocuită cu o conferinţă de presă.

1 afișare
Imaginea articolului Ceremonia Globurilor de Aur, anulată din cauza grevei scenariştilor

Ceremonia Globurilor de Aur, anulată din cauza grevei scenariştilor

După săptămâni de incertitudine, postul de televiziune NBC, care ar fi trebuit să difuzeze ceremonia, şi Asociaţia presei străine de la Hollywood (HFPA), organizatoare a ceremoniei Globurile de Aur, au anunţat că se vor limita la un eveniment "la scară redusă".

O conferinţă de presă va avea loc la orele locale 18.00 şi 19.00 (02.00 şi 03.00 GMT, luni) în locaţia unde era prevăzută ceremonia, hotelul de lux Beverly Hilton din Beverly Hills, California, cartierul starurilor din Los Angeles, a anunţat NBC. Conferinţa de presă va fi coordonată şi difuzată de jurnaliştii de la NBC, o corporaţie care nu a fost atinsă de greva scenariştilor.

"Suntem decepţionaţi pentru că tradiţionala noastră ceremonie nu va putea avea loc anul acesta şi pentru că milioane de spectatori din lumea întreagă vor fi împiedicaţi să-şi vadă vedetele preferate sărbătorind cele mai bune interpretări din 2007, din cinematografie şi televiziune", a indicat preşedintele HFPA, Jorge Camara. Laureaţii Globurilor de Aur vor fi anunţaţi la data prevăzută oficial, a adăugat acesta.

Decizia vine după eşecul negocierilor cu Sindicatul scenariştilor de film şi televiziune (Writers Guild of America, WGA), care a anunţat că va instala pichete de grevă la intrarea în locaţia unde urma să aibă loc ceremonia.

Vineri, puternicul Sindicat al actorilor americani (Screen Actors Guild, SAG) a dat o altă grea lovitură prestigioasei ceremonii, anunţând că membrii săi nu vor trece peste aceste pichete de grevă.

Printre starurile aşteptate la acest eveniment figurau George Clooney, Jodie Foster, Angelina Jolie, Johnny Depp şi Tom Hanks. Absenţa lor ar fi provocat o scădere a audienţei postului de televiziune american NBC.

Globurile de Aur, un eveniment hollywoodian strălucitor, cu multe vedete pe covorul roşu, sunt coniderate "anticamera" premiilor Oscar, organizate anul acesta pe 24 februarie.

Ceeremonia este ultima victimă, dar şi cea mai prestigioasă, a grevei scenariştilor americani, care a debutat pe 5 noiembrie şi care a provocat grave pierderi industriei americane a audiovizualului.

Anularea Globurilor de Aur lasă deschisă chestiunea premiilor Oscar, cel mai mare eveniment american al celei de-a şaptea arte, aşteptat de milioane de fani din lumea întreagă, pentru că nu se ştie încă dacă cea de-a 80-a sa ediţie va mai avea loc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici