Chitaristul Marius Pop, printre cei 100 de finalişti ai concursului Guitar Idol

Chitaristul român Marius Pop a fost selectat printre cei 100 de finalişti ai concursului Guitar Idol, din peste 1.000 de înscrieri în competiţia online la care participă instrumentişti din toată lumea, 10 dintre ei urmând să cânte într-o finală live în Marea Britanie, în toamna acestui an.

234 afișări
Imaginea articolului Chitaristul Marius Pop, printre cei 100 de finalişti ai concursului Guitar Idol

Chitaristul Marius Pop, printre cei 100 de finalişti ai concursului Guitar Idol

Potrivit site-ului oficial al concursului, aflat la cea de-a treia ediţie, Marius Pop intră în finala online, care se va desfăşura până în toamnă, în urma căreia 10 chitarişti din cei 100 vor fi selectaţi pentru a cânta într-o finală live în Marea Britanie, data şi locul acesteia nefiind încă stabilite.

Marius Pop este unul dintre cei 20 de chitarişti - şi singurul din România - care au fost selectaţi de juriu pentru a intra în finala online a Guitar Idol. Ceilalţi finalişti au fost selectaţi în funcţie de un număr de alte criterii, cum ar fi vizionări pe YouTube sau număr de voturi primite din partea publicului, se arată pe site-ul artistului, chitarist.ro.

Pentru finala Guitar Idol, Marius Pop a pregătit un clip la piesa "Marbri", filmat în studio alături de colegii din trupa The M Theory.

Primii 10 clasaţi în finala online vor fi desemnaţi prin combinarea tuturor factorilor de decizie din concurs: juriul, sponsori oficiali, număr de vizionări şi voturi din partea publicului.

Competiţia Guitar Idol a debutat în 2008, bucurându-se de o mare popularitate şi având peste 250.000 de vizitatori şi participanţi din întreaga lume. A fost cea mai de anvergură competiţie online de chitară care a fost şi adusă pe scenă. Cei 12 finalişti de atunci au mers în Marea Britanie pentru a concura în finala live, la London International Music Show 2008, câştigătorul cântând apoi în deschidere la Yngwie J Malmsteen. În 2009, peste un milion de vizitatori unici au urmărit concursul, dintre care 160.000 s-au înregistrat să voteze finaliştii online. Legendarul Steve Vai chiar a ales un concurent pentru a încheia un contract cu casa lui de discuri, Favored Nations.

Marius Pop, fiul lui Călin Pop, solistul şi principalul chitarist al trupei Celelalte Cuvinte, a început la rândul său să studieze chitara de la nouă ani. De atunci, exersează cel puţin patru ore pe zi, adică 25.000 de ore, în ultimii 18 ani, după cum se arată pe site-ul său.

El a intrat prima dată într-o trupă la vârsta de 13 ani, iar de atunci şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în turnee. A cântat din postura de chitarist invitat cu multe trupe româneşti rock şi pop. A câştigat sau a fost finalist în multe concursuri de chitară şi de jazz din toată lumea, devenind unul dintre cele mai recunoscute noi talente din lumea chitariştilor.

În 2009, Marius Pop şi-a fondat propria trupă - The M Theory -, iar în anul următor formaţia şi-a lansat primul album de studio, intitulat "First Step".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici