Clint Eastwood va regiza un film inspirat din viaţa lui Mark Twain (Video)

Celebrul actor şi regizor american Clint Eastwood a anunţat că intenţionează să revină în spatele camerelor de filmat pentru a regiza un film biografic inspirat din viaţa scriitorului Mark Twain, informează allocine.fr.

23 afișări
Imaginea articolului Clint Eastwood va regiza un film inspirat din viaţa lui Mark Twain (Video)

Clint Eastwood va regiza un film inspirat din viaţa lui Mark Twain (Imagine: Mediafax Foto)

Aflat la o vârstă deja respectabilă, Clint Eastwood este un regizor extrem de activ. Abia ce au fost anunţate premierele filmelor sale, "Schimbul", în luna noiembrie, şi "Gran Torino", programat a fi lansat pe marile ecrane la începutul lui 2009, iar prolificul cineast american s-a arătat extrem de interesat de un nou proiect cinematografic.

În opinia lui Albert S. Ruddy, producătorul filmului "O fată de milioane", Clint Eastwood îşi doreşte foarte mult să pună în scenă un film biografic despre romancierul Mark Twain, unul din marii clasici americani, autor al romanelor "Aventurile lui Tom Sawyer" şi "Aventurile lui Huckleberry Finn".

Pentru moment, titlul acestui nou proiect este "Remembering Mark Twain", dar nu se cunoaşte deocamdată numele actorului care va interpreta rolul principal. Surse apropiate din anturajul celebrului cineast susţin că acest rol va fi jucat chiar de către Eastwood.

Clint Eastwood s-a născut pe 31 mai 1930 şi este un actor american. A câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965), şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de către public, cele mai mari succese repurtându-le cu filmele "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006), "Steaguri pline de glorie" (2006).

Schimbul/Changeling

Gran Torino

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici