Colier de aur, vechi de 5.000 de ani, la gâtul unei vânzătoare

Câţiva arheologi au descoperit, în timp ce erau la cumpărături, un colier de aur, vechi de 5.000 de ani, purtat de o vânzătoare din Bulgaria, relatează Standart.

4 afișări

Un bărbat din Karlovo a scos din pământ aproape 25.000 de mici arcuri de aur, vechi de 5.000 de ani. Bărbatul a găsit această comoară în timp ce cultiva pământul. El a strâns arcurile şi a făcut un colier pentru soţia sa. Soţul vânzătoarei nu ştia exact valoarea obiectelor şi nici nu s-a gândit să întrebe un specialist.

"Arheologii au descoperit arcurile de aur accidental, când au intrat în magazin şi au văzut-o pe vânzătoare purtând colierul", a spus profesorul Bozhidar Dimitrov, directorul Muzeului Naţional de Istorie din Bulgaria.

Bărbatul norocos nu numai că le-a arătat unde a descoperit comoara, dar le-a vândut arheologilor colierul, pe 1.000 de leva.

Arcurile de aur sunt identice cu cele descoperite în timpul excavărilor din Troia, care datau din aceeaşi epocă - 3000 î.Hr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici