Compania Virgin Orbit a lansat cu succes 7 sateliţi. Richard Branson: „Îi putem plasa pe orice orbită de oriunde din lume” / „Trebuie doar să ne sunaţi"

  • O rachetă Virgin Orbit lansată de un avion a transportat joi şapte sateliţi de mici dimensiuni în spaţiu, în timp ce compania a început să pună în aplicare planurile de accelerare a ritmului de lansări.
  • Încărcătura a inclus sateliţi pentru Departamentul de Apărare al SUA, compania poloneză SatRevolution şi compania internaţională Spire Global.
  • Virgin Orbit, fondată în 2017 de miliardarul britanic Richard Branson, a devenit publică luna trecută.
  • Compania vizează piaţa de lansare a sateliţilor mici.
153 afișări
Imaginea articolului Compania Virgin Orbit a lansat cu succes 7 sateliţi. Richard Branson: „Îi putem plasa pe orice orbită de oriunde din lume” / „Trebuie doar să ne sunaţi"

Compania Virgin Orbit a lansat cu succes 7 sateliţi. Richard Branson: „Îi putem plasa pe orice orbită de oriunde din lume” / „Trebuie doar să ne sunaţi"

O rachetă Virgin Orbit lansată de un avion a transportat joi şapte sateliţi de mici dimensiuni în spaţiu, în timp ce compania a început să pună în aplicare planurile de accelerare a ritmului de lansări, potrivit AP.

Boeing 747 modificat al Virgin Orbit a decolat de la Mojave Air & Space Port din deşertul Californiei, a zburat deasupra Oceanului Pacific şi a lansat racheta LauncherOne de pe aripa sa stângă.

Boosterul de 21,3 metri s-a aprins la o altitudine de aproximativ 10.668 de metri şi a zburat spre cer. Ulterior, compania a confirmat că toţi sateliţii au fost plasaţi cu succes pe orbita lor corespunzătoare.

Încărcătura a inclus sateliţi pentru Departamentul de Apărare al SUA, compania poloneză SatRevolution şi compania internaţională Spire Global.

Aceasta a fost a treia lansare a Virgin Orbit care a transportat sateliţi pentru clienţi. Două lansări anterioare au transportat mai mulţi sateliţi pe orbită în ianuarie şi iunie 2021. Prima lansare a companiei, un zbor demonstrativ, a eşuat în mai 2020.

Virgin Orbit, fondată în 2017 de miliardarul britanic Richard Branson, a devenit publică luna trecută. Compania vizează piaţa de lansare a sateliţilor mici. Ea prezintă mobilitatea sistemului său de lansare aeriană în comparaţie cu limitările site-urilor de lansare fixe.

„Lucrul extraordinar legat de utilizarea unui 747 este că îi putem plasa pe orice orbită de oriunde din lume", a declarat Branson.

Există doar câteva ţări din lume care au capacitatea de a trimite sateliţi în spaţiu din propria ţară, iar acum 480 de ţări pot folosi Virgin Orbit", a mai spus el. „Trebuie doar să ne sunaţi", a adăugat fondatorul Virgin Orbit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici