Concursul "Miss Lesby", anulat

Concursul "Miss Lesby", programat în cadrul primului Festival Naţional al Lesbienelor de la Cluj-Napoca, a fost anulat de către organizatori după ce majoritatea concurentelor s-au retras de teama unor scandaluri ce ar putea fi provocate de cei care sunt împotriva acestei manifestări.

440 afișări
Imaginea articolului Concursul "Miss Lesby", anulat

Concursul "Miss Lesby", anulat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre organizatorii festivalului, Sorin Matei Filip, a declarat, luni, că mai multe tinere care s-au înscris, iniţial, la concurs au renunţat în urma unor articole de presă şi a unei petiţii împotriva evenimentului.

"Concursul de frumuseţe «Miss Lesby» s-a anulat din cauza presiunilor din presă. Marşurile care se ţineau la Bucureşti nu au avut un final foarte frumos, au început cu bătăi şi scandaluri. Concurenţii au avut temeri legate de posibile scandaluri şi şi-au retras înscrierile. S-au temut să nu se ajungă la scandalurile care au avut loc la Bucureşti", a afirmat Filip.

El a explicat că ar fi vorba de 16 tinere înscrise iniţial pentru a participa la concurs, din care 13 s-au retras.

"Pentru trei nu cred că era cazul să ţinem un concurs de frumuseţe", a spus organizatorul festivalului.

Legat de marşul tăcerii care va fi iniţiat, joi, de deputatul PDL Mircia Giurgiu, Sorin Matei Filip a spus că este dreptul constituţional al parlamentarului să organizeze orice acţiune de acest fel.

Filip şi-a manifestat speranţa ca la primul Festival Naţional al Lesbienelor de la Cluj-Napoca să participe peste o sută de persoane.

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a anunţat că va iniţia, în calitate de simplu cetăţean, un "marş al tăcerii" pentru a protesta faţă de festivalul lesbienelor care are loc, de luni, la Cluj-Napoca.

Giurgiu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord cu astfel de manifestări ale minorităţilor sexuale şi doreşte, prin marşul iniţiat, să apere valorile familiei.

Marşul va avea loc, joi, timp de două ore, în centrul municipiului Cluj-Napoca, între Primărie şi Prefectură, iar participanţii ar putea purta lumânări aprinse în mâini.

Citeşte şi:

Lesbienele nu mai vor să fie considerate minoritate sexuală

Căsătoriile gay, interzise în România

Căsătorii între persoane de acelaşi sex, legalizate în California

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici