Costumul care a creat panică. O şcoală a fost evacuată după ce un elev a venit îmbrăcat în personajul său preferat

Ziua de 4 mai este cunoscută drept Ziua Star Wars, însă, pentru un orăşel din Wisconsin, "May the Fourth Be With You" a reprezentat un motiv de panică, scrie PJ Media.

432 afișări
Imaginea articolului Costumul care a creat panică. O şcoală a fost evacuată după ce un elev a venit îmbrăcat în personajul său preferat

Costumul care a creat panică. O şcoală a fost evacuată după ce un elev a venit îmbrăcat în personajul său preferat

Un elev din Wisconsin a decis să serbeze aşa cum ştie el mai bine Ziua Star Wars, fără să îşi închipuie că gestul său va conduce la evacuarea instituţiei de învăţământ.

Îmbrăcat în Darth Vader, băiatul a fost văzut intrând pe porţile şcolii de un părinte, care, alarmat de vestimentaţia ”neobişnuită”, a sesizat autorităţile şcolare, care au chemat poliţia. Aceştia au apărut cu promptitudine la locul incidentului şi au evacuat şcoala.

Oficialii au declarat că un părinte îngrijorat a chemat poliţia după ce a văzut pe cineva care se îndrepta spre şcoală cu haine neobişnuite. În afară de Liceul Ashwaubenon, a fost evacuat şi un centru comunitar.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, autorităţile şcolare nu vor pedepsi elevul cu pricina, considerând că a fost o simplă ”eroare de judecată”.

 

Poliţia locală din Ashwaubenon a lăudat persoana care a sesizat incidentul.”Atunci când vedem ceva de genul acesta, o persoană necunoscută care intră într-o şcoală cu o mască, trebuie să reacţionăm. Am fi proşti să nu procedăm aşa", a spus Jody Crocker, reprezentant al autorităţilor locale.

La rândul său, directorul şcolii a spus că există o politică fără costume în şcoală şi că vor reaminti acest lucru elevilor.

"Ne vom întâlni cu elevii pentru a sublinia că trebuie să ne menţinem în siguranţă şi că nu putem face alegeri de genul acesta, aşa cum s-a întâmplat astăzi", a declarat Brian Nelsen, director al Liceului Ashwaubenon.

Reacţiile nu au întârziat să apară pe internet, cei mai mulţi făcând haz de necaz şi asigurând că Liceul din Ashwaubenon se află în siguranţă departe de Darth Vader şi Imperiul Galactic.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici