Costumul de sclavă al prinţesei Leia din "Războiul stelelor", scos la licitaţie

Costumul de sclavă al prinţesei Leia, un obiect de recuzită intrat în legenda francizei "Războiul stelelor", estimat la un preţ cuprins între 80.000 de dolari şi 120.000 de dolari, va fi pus în vânzare la o licitaţie organizată de casa Profiles in History, pe 1 octombrie, informează Reuters.

465 afișări
Imaginea articolului Costumul de sclavă al prinţesei Leia din "Războiul stelelor", scos la licitaţie

Costumul de sclavă al prinţesei Leia din "Războiul stelelor", scos la licitaţie (Foto: Captura)

Peste 50 de obiecte care au legătură cu universul ştiinţifico-fantastic al francizei "Războiul stelelor/ Star Wars" vor fi propuse spre vânzare în această licitaţie, au anunţat miercuri organizatorii.

Printre acestea se află şi bikini-ul auriu cu inflexiuni metalice purtat de prinţesa Leia - interpretată de Carrie Fisher - în perioada în care fusese capturată şi înrobită de Jabba the Hutt, în filmul "Întoarcerea lui Jedi: Ediţie Specială" din 1983.

La această licitaţie vor fi puse în vânzare camere de filmare, folosite în timpul turnării filmelor din această franciză, scenarii, postere şi prototipul căştilor speciale purtate de personajul malefic Darth Vader.

Un alt obiect valoros din această licitaţie este o miniatură a unei nave spaţiale fugare, prezentată în "Războiul stelelor: Ediţie Specială" din 1977, în care se aflau prinţesa Leia şi roboţii C-3PO şi R2-D2. Obiectul provine din colecţia regretatului Grant McCune, un apreciat expert în efecte vizuale, premiat cu Oscar, şi are un preţ estimativ cuprins între 200.000 şi 300.000 de dolari.

O cască a unui soldat din Flota rebelilor, care a apărut în primul film din această serie cinematografică, despre care se spune, de asemenea, că este prima cască de aces tip ce va fi propusă spre vânzare la o licitaţie publică, are un preţ estimativ de 150.000 de dolari.

Obiectele din universul francizei "Star Wars" vor fi puse în vânzare în cadrul unui eveniment mai amplu ce va fi organizat de casa Profile in History, între 29 septembrie şi 1 octombrie, când vor fi scoase la licitaţie peste 1.900 de obiecte de recuzită, inclusiv unele din universurile altor francize celebre, precum "Înapoi în viitor/ Back to the Future" şi "Indiana Jones".

Filmul "Star Wars: Trezirea Forţei", al şaptelea din această serie cinematografică, va fi lansat în Marea Britanie pe 17 decembrie, cu o zi mai devreme decât lansarea din Statele Unite a peliculei.

George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au anunţat ulterior că vor continua seria "Războiul Stelelor/ Star Wars" cu aceste trei noi filme.

Franciza "Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum "May the force be with you" ("Forţa fie cu tine") au intrat în cultura populară mondială.

Franciza "Star Wars", creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici