Video Courtney Love, atacată la Paris de protestatarii anti-Uber, a cerut intervenţia preşedintelui Hollande - VIDEO

Cântăreaţa rock americană Courtney Love a fost atacată joi la Paris de un grup de demonstranţi care protestează faţă de regimul de funcţionare al serviciului de taximetrie prin intermediul aplicaţiei Uber şi a cerut intervenţia preşedintelui francez François Hollande, informează 20minutes.fr.

404 afișări

Potrivit BBC News, taximetriştii francezi au blocat drumurile către aeroporturile din Paris, protestând în acest fel faţă de serviciul de rezervări de taximetre prin aplicaţia Uber. Drept urmare, poliţia pariziană a utilizat gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Cântăreaţa Courtney Love, văduva rockerului Kurt Cobain, se află în prezent în Franţa. Şi, potrivit presei franceze, vedeta americană s-a aflat la locul nepotrivit şi în momentul nepotrivit, joi, întrucât a fost implicată fără voia ei în aceste demonstraţii de stradă în momentul în care pleca dintr-unul dintre aeroporturile pariziene. Artista a descris această situaţie neplăcută prin intermediul mai multor mesaje publicate pe contul ei de Twitter.

În primul dintre ele, Courtney Love i se adresează rapperului Kanye West (despre care se crede că s-ar afla şi el la Paris), spunându-i că trebuie să se întoarcă la aeroport şi să se ascundă alături de echipa ei. "Kanye, mai bine te întorci la aeroport şi te ascunzi cu noi. Greviştii ne-au atacat maşina". Drept dovadă, cântăreaţa americană a publicat pe Twitter şi o fotografie în care se vede faptul că parbrizul automobilului în care se afla fusese "bombardat" cu ouă.

În al doilea mesaj, tonul folosit de artistă creşte în intensitate: "Protestarii au organizat o ambuscadă, ne-au oprit maşina şi l-au luat ostatic şoferul nostru. Ei atacă maşinile cu bare din metal. Asta e Franţa? Sunt mai în siguranţă în Bagdad!".

În al treilea mesaj, vedeta americană îl critică dur pe preşedintele francez François Hollande: "François Hollande, unde e poliţia aia nenorocită? E legal ca cetăţenii voştri să îi atace pe turişti? Mişcă-ţi fundul până la aeroport! Ce dracu' se întâmplă aici?".

Pentru moment, şeful statului francez nu a răspuns acestei interpelări virulente a cântăreţei americane, care a reuşit însă să părăsească aeroportul parizian, plătind câţiva motociclişti care au ajutat-o să iasă din acea situaţie neplăcută: "Am plătit câţiva motociclişti pentru a ne scoate de aici. Am fost urmăriţi de o mulţime de şoferi de taximetre care au aruncat în noi cu pietre, am trecut prin faţa a doi poliţişti, dar ei nu au făcut nimic".

Courtney Love a publicat şi o scurtă înregistrare video pe contul ei de pe platforma Instagram care a surprins momentul în care şoferul artistei este scos cu forţa din automobil de doi taximetrişti furioşi. Imaginile sunt însoţite de următorul comentariu: "Cum dracu' cineva are dreptul de a face aşa ceva? Prima maşină a fost distrusă, toate cauciucurile sale au fost sparte şi lovite cu bare din metal. Aceşti oameni încearcă să deschidă uşile maşinii noastre, iar poliţiştii nu fac nimic? Sunt oare talibani francezi?"

Cântăreaţa a ajuns în cele din urmă la Paris, în jurul orei locale 14.00, şi a publicat o fotografie care o arată alături de cei doi "salvatori" ai ei. "Fără ranchiună. Îi ador pe francezi, dar guvernul vostru lasă de dorit", a adăugat artista.

Renumită pentru un stil de viaţă controversat, Courtney Love s-a confruntat în trecut cu dependenţa de droguri. Cântăreaţa rock are o relaţie destul de dificilă cu fiica ei, Frances Bean Cobain, care a obţinut un ordin de restricţie împotriva mamei sale în anul 2009. Courtney Michelle Love, născută pe 9 iulie 1964, a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru interpretarea ei din filmul "Scandalul Larry Flynt" (1996). Courtney Love a devenit celebră în urma mariajului său cu solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain, dar şi ca solistă a trupei de rock alternativ Hole. Rolling Stone a numit-o pe Courtney Love "cea mai controversată femeie din istoria muzicii rock".

O serie de proteste violente au izbucnit în Franţa, joi, la Paris şi în alte câteva oraşe importante. Taximetriştii francezi au blocat drumurile către aeroporturile şi gările din Paris, într-o acţiune de protest faţă de Uber, o aplicaţie americană pentru telefoane inteligente care îi ajută pe pasageri să găsească cel mai apropiat şofer profesionist sau neprofesionist dispus să ofere servicii de transport contra cost.

Taximetriştii francezi au blocat străzile, instalând baricade şi incendiind cauciucuri, în cadrul unei greve la nivel naţional. Astfel de baricade au fost amplasate joi şi la Marsilia şi Aix-en-Provence.

Taximetriştii francezi sunt furioşi pe Uber, despre care afirmă că le pune în pericol locurile de muncă, îndepărtând clienţii de companiile de taximetrie autorizate. Ei, ca şi colegii lor din alte ţări, au organizat mai multe proteste faţă de această aplicaţie, dintre care unele au degenerat în violenţe, clienţi şi şoferi Uber fiind agresaţi.

Aplicaţia de mobil Uber pune clienţii în contact cu şoferi privaţi care îi duc acolo unde vor să meargă la un preţ mai mic decât cel al taxiurilor tradiţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici