Cum a ajuns o VILĂ, „operă de artă”, în valoare de 1.7 milioane de dolari, să fie vândută la preţul de 25 de dolari | FOTO

Reşedinţa, estimată la 1.7 milioane de dolari, este oferită ca premiul principal în cadrul unui concurs de eseuri. Participanţii trebuie doar să plătească o taxă de 25 de dolari şi să scrie un eseu, relatează postul de ştiri Calgary News.

2913 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns o VILĂ, „operă de artă”, în valoare de 1.7 milioane de dolari, să fie vândută la preţul de 25 de dolari | FOTO

Cum a ajuns „o operă de artă”, în valoare de 1.7 milioane de dolari, să fie vândută la preţul de 25 de dolari

Alla Wagner, proprietarul vilei, spune că problemele de sănătate o împiedică să aibă grijă cum trebuie de casa sa din Calgary, regiunea Alberta, Canada. Aşa că, s-a decis să aleagă viitorul proprietar într-un mod creativ.

În urma unui accident, Wagner nu a mai putut să rămână singură şi are nevoie de îngrijitori la domiciliu. „Asistenţii medicali au sugerat câteva schimbări pe care aş putea să le fac pentru a fi mai uşor să mă deplasez singură. Totuşi, eu nu cred că aş putea deteriora această proprietate”, explică aceasta. „Casa este o operă de artă şi nu aş vrea să îi compromit valoarea”, continuă Alla Wagner. 

Decât să „strice” locuinţa, Wagner a preferat să o vândă dar, timp de cinci luni, aceasta nu a primit nicio ofertă rezonabilă. Într-un final, inspirată de fiica sa, a născocit ideea concursului. 

Wagner adaugă că „va dărui” dreptul asupra proprietăţii celui mai bun eseu. Întrebarea de la care pleacă eseurile este „de ce ţi s-ar schimba viaţa dacă te-ai muta în această casă?”. Textul nu trebuie să depăşească 350 de cuvinte, iar concursul se va sfârşi în aprilie.

Persoanele care vor să se înscrie în concurs trebuie să plătească o taxă de 25 de dolari, afirmă Wagner pe pagina oficială a concursului.

De remarcat este faptul că populaţia provinciei canadiene Alberta este de peste patru milioane de locuitori. Având în vedere taxa ieftină pentru înscrierea în concurs, cel mai probabil, acesta este un mod foarte creativ de a face un profit impresionant. 

În plus, Wagner a spus că doreşte să doneze 5% din profitul concursului către o organizaţie dedicată femeilor neajutorate din oraşul Calgary. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici