Cum arată pepenele roşu sub microscop VIDEO

Pulpa pepenelui sub microscop ne arată o imagine neaşteptată a fructului.

1238 afișări
Imaginea articolului Cum arată pepenele roşu sub microscop VIDEO
Bun pentru sănătate şi răcoritor în lunile de vară, pepenele este compus, în mare, din fibre şi apă. Însă, pusă sub microscop, pulpa arată cel puţin „ciudat”.
 
Celulele arată ca nişte bule de apă, pline cu fire negre ce se aseamănă cu firele de păr.
 
Apoi, se poate observa xilemul, unul dintre cele două tipuri de ţesuturi „vasculare” la plante. Xilemul arată ca un arc şi are rolul de a transporta apă. 
 
Urmează licopenul, cu efecte atât de benefice pentru organism, care se vede roşu sub lentila microscopului. 
 
Licopenul este un nutrient cu proprietăţi antioxidante (se găseşte în pepene, roşii etc), ce ajută sănătatea inimii şi protejează împotriva cancerului şi arsurilor solare.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Science by Guff 🧬 (@science)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici