Cum este să trăieşti în cel mai călduros loc de pe Pământ unde sunt 54 de grade Celsius

  • În Valea Morţii au fost înregistrate 54.4 grade Celsius, probabil cea mai mare temperatură de pe planetă
  • Organizaţia Meteorologică Mondială spune că va investiga şi va verifica dacă recordul este real.
  • "Când ieşi afară simţi ca şi cum te lovesc în faţă mai multe uscătoare de păr", spune o locuitoare
1443 afișări
Imaginea articolului Cum este să trăieşti în cel mai călduros loc de pe Pământ unde sunt 54 de grade Celsius

Cum este să trăieşti în cel mai călduros loc de pe Pământ unde sunt 54 de grade Celsius

În Parcul Naţional Valea Morţii au fost înregistrate, duminica trecută, 54.4 grade Celsius, ceea ce ar putea fi cea mai ridicată temperatură raportată vreodată pe Pământ, informează BBC.

Parcul se află într-o zonă deşertică de lângă Nevada, plină de canioane şi dune de nisip, renumită pentru temepraturile extrem de ridicate.

"Când ieşi afară simţi ca şi cum te lovesc în faţă mai multe uscătoare de păr", spune Brandi Stewart, o angajată a rezervaţiei, care crede că termometrul din parc s-a supraîncălzit, iar temperatura indicată nu ar fi cea corectă.

Organizaţia Meteorologică Mondială spune că va investiga şi va verifica dacă recordul este real.

Totuşi, Brandi Stewart povesteşte cum e să trăieşti în cel mai fierbinte loc de pe planetă. Ea face parte din cele câteva sute de persoane care numesc acest loc "acasă".

"Este atât de cald încât mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc cu ideea că nu poţi să simţi transpiraţia pe piele, pentru că se evaporă extrem de rapid. Când ieşi afară simţi ca şi cum te lovesc în faţă mai multe uscătoare de păr"", spune aceasta.

De asemenea, locuitorii petrec verile în case, unde au aer condiţionat, însă faptul că toţi încearcă să-şi răcească locuinţele în acelaşi timp reprezintă, de multe ori, o problemă, iar penele de curent sunt destul de dese.

"Oamenii se obişnuiesc cu căldura şi începe să devină ceva normal. Ce este sub 26 de grade Celsius se simte ca fiind răcoare", a mai adăugat Brandi Stewart.

Jason Heser, originar din Minnesota, trăieşte în Furnace Creek, oraşul de lângă Valea Morţii, şi lucrează la un teren de golf.

"Am fost în Irak de două ori. Dacă am supravieţuit în Irak, pot şi în Valea Morţii. Lucrăm începând cu ora 5 dimineaţa, iar acum, când e mai cald, chiar de la 4 dimineaţa. Când ne trezim sunt cam 40 de grade Celsius afară. Uneori trebuie să curăţăm terenul de golf de copaci care au căzut pentru că pur şi simplu s-au uscat din cauza căldurii", a spus Jason Heser.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici