Cuplul Jolie-Pitt a donat 1 milion de dolari pentru copiii victime ale războiului din Irak

Cuplul de staruri hollywoodiene Angelina Jolie şi Brad Pitt a donat suma de 1 milion de dolari pentru educaţia copiilor afectaţi de războiul din Irak, a anunţat, miercuri, organizaţia care a primit acest dar.

35 afișări
Imaginea articolului Cuplul Jolie-Pitt a donat 1 milion de dolari pentru copiii victime ale războiului din Irak

Cuplul Jolie-Pitt a donat 1 milion de dolari pentru copiii victime ale războiului din Irak (Imagine: Mediafax/AFP)

"Fundaţia Jolie-Pitt a donat 1 milion de dolari pentru sprijinirea educaţiei a 8.000 de tineri, americani şi irakieni, afectaţi de conflictul recent" din Orientul Mijlociu, a indicat asociaţia Education Partnership for Children of Conflict într-un comunicat.

"Donaţia va sprijini patru organizaţii care se ocupă cu educarea şi susţinerea copiilor care şi-au pierdut părinţii, casele şi posibilitatea de a fi şcolarizaţi în Irak, dar şi a copiilor din Statele Unite care trebuie să facă faţă plecării, rănirii şi chiar decesului unui părinte membru al armatei americane" care serveşte în Irak, potrivit aceleiaşi surse.

Brad Pitt şi Angelina Jolie, care aşteaptă în această vară naşterea gemenilor lor, cresc împreună patru copii, din care trei sunt adoptaţi.

Jolie este ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNICEF, în timp ce partenerul său s-a făcut remarcat mai ales pentru acţiunile de reconstruire a oraşului New Orleans, distrus de uraganul Katrina în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici