CUTREMURUL din CHINA: Cum a reacţionat un urs panda speriat de seism - VIDEO

Un urs panda dintr-o grădină zoologică din China, speriat de cutremurul cu magnitudinea de 6,6 care a lovit, sâmbătă, sud-vestul ţării, a fost surprins în timp ce încerca în repetate rânduri să se urce într-un copac.

945 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din CHINA: Cum a reacţionat un urs panda speriat de seism - VIDEO

CUTREMURUL din CHINA: Cum a reacţionat un urs panda speriat de seism - VIDEO

Ursul surprins în înregistrarea video este doar unul dintre cei care trăiesc în rezervaţia de panda din Bifengxia, aflată în provincia Sichuan, în apropierea epicentrului cutremurului, scrie Daily Mail.

În timpul seismului, ursul poate fi văzut chinuindu-se, fără succes, să urce pe trunchiul unui copac. Peste 60 de urşi panda au fost prinşi în cutremur, care a lovit la depărtare de aproximativ 50 de kilometri de rezervaţie. Niciun animal nu a fost rănit, iar îngrijitorii le acordă atenţie suplimentară pentru a-i calma în urma şocului.

Cel puţin 152 de persoane au murit, iar alte aproximativ 3.000 au fost rănite într-un cutremur cu magnitudinea de 6,6 produs în sud-vestul Chinei. Cutremurul s-a produs în jurul orei locale 8.00 (3.00, ora României), în districtul Lushan.

Ultimul bilanţ oficial al victimelor a ajuns luni la 188 de morţi, 25 de dispăruţi şi aproape 11.500 de răniţi.

Cutremurul s-a produs în jurul orei locale 8.00 (3.00, ora României), în apropierea oraşului Ya'an, în districtul Lushan, provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei.

Seismul a avut magnitudinea de 6,6, potrivit Institutului american de geofizică (USGS); specialiştii chinezi au măsurat o magnitudine de 7,0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici