Daniel Radcliffe, printre tinerii cei mai bogaţi din Marea Britanie

Actorul britanic Daniel Radcliffe, interpretul vrăjitorului Harry Potter din franciza de succes cu acelaşi nume, a obţinut venituri de peste 11 milioane de euro în 2008 şi s-a clasat pe poziţia a 12-a în lista celor mai bogaţi tineri din Marea Britanie, informează timesonline.co.uk.

112 afișări
Imaginea articolului Daniel Radcliffe, printre tinerii cei mai bogaţi din Marea Britanie

Daniel Radcliffe, printre tinerii cei mai bogaţi din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânărul în vârstă de 19 ani, care este deja cel mai bogat adolescent din Marea Britanie, are o avere estimată în prezent la 30 de milioane de lire sterline (33,22 milioane de euro) şi va obţine venituri de peste 70 de milioane de lire sterline (77,52 milioane de euro) înainte de încheierea filmărilor.

El este mai bogat decât prinţii William şi Harry, fiecare având o avere estimată la 28 de milioane de lire sterline (31 milioane de euro).

Doar pilotul de F1, Jenson Button, în vârstă de 29 de ani, şi jucătorul de footbal, starul echipei Newcastle United, Michael Owen, în vârstă de 29 de ani, - ambii cu o avere estimată la 40 de milioane de lire sterline (44,3 milioane de euro) - se află mai sus decât Daniel Redcliffe, în clasamentul veniturilor obţinute prin propriile forţe de tinerii milionari, potrivit Rich List alcătuită de Sunday Times.

Primii şapte din clasamentul celor mai bogaţi tineri sub 30 de ani şi-au obţinut cu toţii averile prin moştenire sau prin bunuri ale familiilor din care fac parte.

Partenera de pe ecrane a lui Daniel Radcliffe, Emma Watson, în vârstă de 19 ani, care o interpretează pe Hermione Granger în seria filmelor "Harry Potter", inspirate din romanele celebrei scriitoare JK Rowling, are o avere de 12 milioane de lire sterline (13,28 milioane de euro).

Daniel Radcliffe a debutat într-o piesă BBC în 1999 şi a fost selectat să îl interpreteze pe Harry Potter, în 2000. El a jucat recent în piesa "Equus", pe scena teatrului West End din Londra şi a primit o serie de premii acordate actorilor tineri.

Au reuşit să intre în topul celor mai bogaţi tineri din Marea Britanie fotbalistul Wayne Rooney cu soţia lui Colleen, ambii în vârstă de 23 de ani, cu o avere estimată la 35 de milioane de lire sterline (38,76 milioane de euro), fundaşul echipei Manchester United, Riod Ferdinand, în vârstă de 30 de ani, cu o avere de 30 de milioane de lire sterline (33,22 milioane de euro) şi actualul campion mondial al Formulei Unu, tânărul Lewis Hamilton, în vârstă de 24 de ani, a cărui avere a fost evaluată la 25 de milioane de lire sterline (27,68 de milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici