Dansez pentru tine: Viorica şi Ioniţă de la Clejani dansează pentru un cor de studenţi surzi

Viorica şi Ioniţă de la Clejani vin vineri la Pro TV, la emisiunea "Dansez pentru tine", pentru a ajuta, prin valsul lor, corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Sfânta Muceniţă Filofteia" din Piteşti, unic în lume, pentru că este format din studenţi surzi, care "cântă" prin semne.

167 afișări
Imaginea articolului Dansez pentru tine: Viorica şi Ioniţă de la Clejani dansează pentru un cor de studenţi surzi

Dansez pentru tine: Viorica şi Ioniţă de la Clejani dansează pentru un cor de studenţi surzi (Imagine:Valentina Sarosi/ Mediafax Foto)

Corul "Effatta" al studenţilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Sfânta Muceniţă Filofteia" din Piteşti este unic în Romania şi în lume. Corul este format din 16 membri, studenţi surzi, care "cântă" prin semne. Preotul Constantin Onu este membrul fondator al acestui cor. Membrii acestui grup au cântat prin semne prima dată de Crăciun, în 1999. Aceşti tineri cântă cu ajutorul mâinilor, fără a folosi limbajul articulat. Preotul vrea să îi ajute pe tinerii din corul "Effatta" cu proteze auditive, iar prin valsul Vioricăi şi al lui Ioniţă de la Clejani, visul lor se poate împlini.

Alexia, fiica Andreei Esca, va spune o poveste în paşi de dans alături de partenerul ei de dans, Luca, şi de Bogdan Iancu, actorul de numai 8 ani din filmul de Crăciun de la Pro TV, "Ho Ho Ho". Cei trei copii vor fermeca ringul de la "Dansez pentru tine" pentru a ajuta un băieţel talentat de doar 5 ani să-şi poată cumpăra costume de dans, rechizite şi hăinuţe. Deşi foarte mic, David ştie să joace ca un căluşar adevărat. El este la grădiniţă, grupa pregătitoare, face dans de la 4 ani şi mai are patru fraţi. Chiar dacă sunt foarte săraci, familia Aldea se consideră o familie fericită. David îşi doreşte să aibă propriul costum, ca să nu mai împrumute costumul de căluşar de la alţi colegi mai mari.

Două dintre starurile spectacolului "Tango in Red Major", cuplul Louise Malucelli şi Marcos Roberts, vor evolua în ringul de la "Dansez pentru tine" pentru a ajuta la împlinirea visului unui sportiv. Dansul lor este o avanpremieră a spectacolului "Tango in Red Major", a cărui premieră mondială va fi la Bucureşti, pe 2 decembrie, la Sala Palatului. Cei doi vor dansa pentru al ajuta pe patinatorul Zoltan Kelemen, de 23 ani, să participe la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Triplu campion naţional, Zoltan Kelemen pare un tip născut pentru a concura într-un sport care combină supleţea, frumuseţea şi eleganţa. Reuşita lui este istoria unui om care şi-a depăşit condiţia şi a trasat noi coordonate pentru a defini termenul de performanţă. Pe când avea 6 ani, în urma unui accident la joacă, şi-a pierdut ochiul drept. A continuat cu patinajul artistic, iar după 16 ani şi-a împlinit visul de a participa la JO. Proteza de sticlă de la ochiul drept i-a determinat, însă, pe cei de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă să nu îi dea avizul mult timp pentru a participa în competiţii. Acest lucru nu l-a oprit pe Zoltan, care a mers la CM şi la CE pe semnătura lui. Ei se temeau ca în urma vreunui accident pe gheaţă să nu îşi piardă vederea şi la ochiul celălalt.

Tot vineri, la "Dansez pentru tine", două perechi de concurenţi se luptă pentru a rămâne pe podiumul emisiunii.

Alina Chinie şi Ştefan Bamboi (19 ani, Oneşti) dansează pentru mama lui Ştefan care a crescut 13 copii. Visul ei este să îi adune pe toţi copiii ei împrăştiaţi prin lume acasă măcar o dată pe an, iar visul lui Ştefan este ca mama lui să aibă o bătrâneţe liniştită şi lipsită de griji. Telespectatorii care vor să o ajute pe mama lui Ştefan să-şi împlinească visul pot trimite sms la 1276 cu textul Alina sau pot suna la 0900 760 600.

Andreea Mantea şi Daniel Lazăr (18 ani, Piatra Neamţ) dansează pentru cel mai important om din viaţa lui Daniel, mama lui care a avut o viaţă grea, iar acum trece printr-o perioadă dificilă. Visul mamei lui Daniel este să poată asigura un viitor celor doi copii pe care i-a luat în plasament şi de care are grijă. Deşi cei doi copii au probleme de sănătate, de care nu ştia atunci când i-a luat în plasament, ea nu a renunţat niciodată la ei. Telespectatorii care vor să o ajute pe mama lui Daniel pot vota prin sms la 1276 cu textul Andreea sau pot suna la 0900 760 602.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici