Video DE CE IUBESC ROMÂNIA - Shonn Gregory, românul din filmul "Inception": Trebuie să schimbăm imaginea României - INTERVIU VIDEO

Românul Shonn Gregory, care a debutat în cinematografia mondială sub bagheta celebrilor regizori Christopher Nolan, Steven Spielberg şi Guy Ritchie, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că vrea să reprezinte cu mândrie ţara noastră în lume şi să schimbe în bine imaginea României.

1581 afișări

Shonn Gregory, în vârstă de 26 de ani, este un actor român care s-a făcut remarcat în străinătate, debutând cu roluri mici în producţii grandioase, precum "Începutul/ Inception", în regia lui Christopher Nolan, "Sherlock Holmes 2", în regia lui Guy Ritchie, şi "War Horse", de Steven Spielberg.

Stabilit la Londra în urmă cu patru ani, cu studii în actorie la Kensington and Chelsea College, Shonn Gregory l-a cunoscut pe nu mai puţin celebrul Leonardo DiCaprio, alături de care a şi jucat în "Inception".

De două zile, Shonn Gregory a revenit în România, de care este foarte legat şi a cărei imagine negativă vrea să o schimbe în străinătate. De altfel, în scurta discuţie pe care a avut-o cu Christopher Nolan pe platourile de filmare de la "Inception", regizorul i-a spus să îşi urmeze visul şi să îşi reprezinte cu mândrie ţara - România.

Prezentăm integral interviul acordat MEDIAFAX de actorul Shonn Gregory:

Reporter: Sunteţi român, dar aţi devenit cunoscut în străinătate. Acum v-aţi întors în România. De ce v-aţi întors, de ce iubiţi România?

Shonn Gregory: Pentru că România îmi este foarte dragă, iubesc tot ce este aici, familie, prieteni. Şi acum a fost o ocazie foarte bună, pentru că am fost invitat la festivalul Film 4 Fun, care se desfăşoară între 2 şi 4 decembrie, şi aşa că m-am bucurat şi mai mult să mă întorc în România pentru acest eveniment.

Reporter: Când aţi plecat din România?

Shonn Gregory: Am plecat acum patru ani de zile şi o am aici pe mama mea, care stă în Ploieşti, prietenii care sunt peste tot în România, în Braşov, unde am terminat facultatea de muzică, şi am prieteni şi aici în Bucureşti.

Reporter: Puteţi să ne spuneţi care a fost traseul dumneavoastră profesional?

Shonn Gregory:: Am absolvit facultatea de muzică, m-am mutat la Londra, am studiat pentru un timp actoria la Kensington and Chelsea College, după care mi-am luat inima în dinţi şi am trimis CV-ul împreună cu pozele la diverşi agenţi şi am început pas cu pas, de la roluri foarte mici.

Reporter: Care a fost primul dumneavoastră proiect în străinătate?

Shonn Gregory: Unul dintre primele a fost "Inception" şi altul a fost un proiect pentru Discovery Germania, dar făcut în Anglia. Şi aceste două proiecte mi-au dat satisfacţia şi dorinţa să continuu şi să cresc şi mai mult. Am fost absolut fascinat de tot ceea ce înseamnă platou de filmare, producători şi regizorul de film şi de cum se lucrează.

Reporter: Să lucraţi la primele dumneavoastră proiecte cu Christopher Nolan nu este puţin lucru, puteţi să ne spuneţi mai multe despre regizor, l-aţi cunoscut, aţi discutat cu el?

Shonn Gregory: A fost foarte frumos. Atunci când am intrat pe platou, era linişte totală şi erau acolo Christopher Nolan, Leonardo DiCaprio şi Michael Caine şi se filma o scenă din filmul "Inception", chiar o scenă dintr-un colegiu, şi am intrat pe platou şi am început direct să lucrez cu ei. De abia după aceea am avut şansa să vorbesc puţin cu el (Christopher Nolan, n.r.).

Reporter: Puteţi să ne spuneţi ce personaj aţi interpretat în acest film?

Shonn Gregory: În film am făcut şi voice overs şi am fost şi actor secundar, un rol foarte mic.

Reporter: Când aţi vorbit cu Christopher Nolan, ce v-a spus? Cum aţi luat contact cu el?

Shonn Gregory: Pur şi simplu pe platoul de filmare, eram toţi acolo şi doar am făcut cunoştinţă. I-am spus că sunt din România şi a fost puţin surprins că eu, din România, am ajuns pe platoul de filmare de la "Inception" şi chiar m-a felicitat şi mi-a spus: "Să ţii în continuare de visul tău şi să nu te laşi, să-ţi reprezinţi ţara cu mândrie".

Reporter: Aţi jucat şi alături de Leonardo DiCaprio, celebru mai ales în perioada aceasta datorită presupusei sale relaţii cu o româncă. Cum este, aţi reuşit să vorbiţi cu el?

Shonn Gregory: L-am mai cunoscut pe el şi printr-un amic comun, care a fost cel care construit platoul de filmări de la "Titanic". Am lucrat cu el şi aşa ne-am cunoscut, prin acest amic.

Reporter: Ce alte proiecte aveţi în portofoliu? Aţi lucrat şi cu Steven Spielberg?

Shonn Gregory: Am lucrat cu Steven Spielberg şi am lucrat şi cu fostul soţ al Madonnei, Guy Ritchie, în "Sherlock Holmes 2".

Reporter: La ce producţii aţi lucrat cu aceştia şi ce actori celebri aţi mai cunoscut?

Shonn Gregory: Cu Steven Spielberg, în "War Horse", şi cu Guy Ritchie, în "Sherlock Holmes 2", care nu a intrat încă pe marile ecrane. O să fie pe 16 decembrie premiera, la Londra. Şi am lucrat pe acest platou de filmări cu Rachel McAdams şi a fost foarte fain.

CITEŞTE ÎN CONTINUARE...

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici