Decizia radicală a unui preot, sătul să fie tratat ca un sclav de miri şi nuntaşi. „Ipocrizia e inutilă. Căsătoriile în biserică au foarte puţin creştin în ele”

  • Cei care doresc să se căsătorească în zona Leinì sau Mappano din Italia trebuie să vină cu o firmă de curăţenie după ei.
  • Decizia aparţine preotului paroh Don Pierantonio Garbiglia, după ce zona din faţa bisericii a fost umplută cu zeci de kilograme de orez şi grâu.
30677 afișări
Imaginea articolului Decizia radicală a unui preot, sătul să fie tratat ca un sclav de miri şi nuntaşi. „Ipocrizia e inutilă. Căsătoriile în biserică au foarte puţin creştin în ele”

FOTO: lastampa.it

Preotul paroh al bisericii Sfinţii Petru şi Pavel din Leinì - comună în provincia Torino, Italia - s-a înfuriat cumplit după o cununie.

Prietenii unui cuplu nu s-au mulţumit să arunce câţiva pumni de orez - simbol al fertilităţii -, ci au adus în curtea bisericii Sfinţii Petru şi Pavel un car agricol plin cu saci de orez şi grâu, scrie La Stampa. Martorii au vorbit despre zeci de kilograme.

Proaspătul cuplu a fost efectiv „bombardat” la ieşirea din biserică. Prietenii cuplului au aruncat, timp de câteva minute, orez şi grâu.

La prima vedere pare o risipă uriaşă de orez şi grâu când mii de oameni fug de sărăcie şi de foame în lume, însă preotul paroh Don Pierantonio Garbiglia s-a enervat de dezastrul lăsat în zonă, după ce nuntaşii au plecat la petrecere.

Pentru că după cununie biserica urma să găzduiască o înmormântare, voluntarii au lucrat ore bune să cureţe totul.

„Ipocrizia e inutilă. Căsătoriile în biserică au foarte puţin creştin în ele. Ceea ce doare cel mai mult este când eşti tratat ca sclav. A sluji este evanghelic, a fi sclav nu! Este un joc pierdut, ştiu că voi părea din nou răutăcios. Nu contează. Dacă nu vorbeşti, nu educi. Este umilitor şi pentru voluntari, care sunt voluntari şi nu sclavi”, a scris Don Pierantonio Garbiglia.

„De acum înainte, oricine doreşte să se căsătorească în Leinì sau Mappano va trebui să vină cu o firmă de curăţenie care să curăţe biserica şi piaţa după nuntă”, a adăugat preotul paroh.

Postarea acestuia a dus la sute de comentarii, chiar şi ale mai multor nuntaşi, care susţin că mereu au curăţat după ei şi se declară uimiţi de supărarea preotului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici