Dennis Quaid va primi despăgubiri de la spitalul care i-a otrăvit gemenii

Actorul Dennis Quaid va primi despăgubiri de 750.000 de dolari de la un spital din Los Angeles, după ce, în noiembrie 2007, copiii săi gemeni au primit din greşeală o supradoză dintr-un medicament, eroare care i-ar fi putut costa viaţa, informează people.com.

32 afișări
Imaginea articolului Dennis Quaid va primi despăgubiri de la spitalul care i-a otrăvit gemenii

Dennis Quaid va primi despăgubiri de la spitalul care i-a otrăvit gemenii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această înţelegere reprezintă rezultatul unor negocieri intense între părţi şi reprezentanţii lor legali, având ca scop evitarea timpul pierdut, a cheltuielilor inutile şi a unei decizii finale neclare", se spune în documentul semnat, luni, la Curtea Superioare din Los Angeles.

Avocatul familiei Quaid a refuzat să comenteze decizia părţilor.

Bebeluşii lui Quaid, Thomas Boone şi Zoe Grace, născuţi pe 8 noiembrie 2007 de o mamă surogat, au primit, zece zile mai târziu, o doză de 1.000 de ori mai mare decât una normală dintr-un anticoagulant, heparină, după ce personalul medical de la spitalul Cedars-Sinaï, din Los Angeles, a confundat două fiole.

Din fericire, gemenii actorului au fost salvaţi şi nu au prezentat sechele. În prezent, starea de sănătate a copiilor este bună.

Quaid, în vârstă de 54 de ani, a declarat că acesta este "un caz cu final fericit".

Spitalul Cedars-Sinai a fost amendat cu suma de 25.000 de dolari de Departamentul de Sănătate Publică al statului California. Un purtător de cuvânt al spitalului a spus că instituţia pe care o reprezintă a cooperat cu autorităţile şi că intenţionează să plătească această amendă. Între timp, spitalul şi-a cerut scuze familiilor pacienţilor şi a luat măsuri pentru o mai bună formare profesională a personalului angajat.

Familia Quaid a intentat un proces şi companiei care produce medicamentul, Baxter Healthcare Corp., acuzând-o de neglijenţă, deoarece aceasta a ambalat medicamentele destinate adulţilor şi copiilor în cutii cu etichete foarte asemănătoare.

Înţelegerea pe care au încheiat-o familia Quaid şi spitalul Cedars-Sinai nu are nicio legătură cu procesul intentat companiei Baxter Healthcare Corp.

Dennis şi soţia sa Kimberly, în vârstă de 36 de ani, s-au cunoscut în martie 2003 prin intermediul unui prieten comun. Cei doi s-au căsătorit în iulie 2004. Actorul şi soţia sa au apelat la o mamă surogat după ce Kimberly a pierdut mai multe sarcini.

Actorul mai are un fiu în vârstă de 16 ani, Jack Henry, cu fosta sa soţie, actriţa Meg Ryan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici