Depresia sporeşte apetitul sexual

Femeile deprimate fac sex mai des decât cele fericite, pentru că actul le oferă un sentiment de siguranţă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, prezentat la o conferinţă internaţională asupra sănătăţii mintale, care a avut loc la Melbourne.

48 afișări
Imaginea articolului Depresia sporeşte apetitul sexual

Depresia sporeşte apetitul sexual

Femeile care suferă de depresie medie sau moderată fac sex cu 33% mai des decât cele fericite, indiferent dacă au sau nu o relaţie stabilă, informează Daily Mail.

Medicul Sabura Allen, autorul studiului, a declarat că poate confirma o presupunere mai veche, aceea potrivit căreia femeile care au o relaţie stabilă, dar sunt deprimate, vor să facă sex mai des pentru că actul le oferă un sentiment de siguranţă.

"Când oamenii sunt deprimaţi, ei se simt mai nesiguri în ceea ce priveşte relaţia şi încep să creadă că partenerii nu îi iubesc şi nu îi apreciază", a explicat Allen, profesor la Universitatea Monash din Melbourne. "Actul sexual îi ajută să simtă apropierea şi siguranţa", a adăugat cercetătorul.

Femeile celibatare deprimate prezintă mai multe probabilităţi de a avea aventuri de o noapte decât celibatarele mai fericite.

Cercetătorii sugerează că o intensificare a vieţii sexuale ar putea constitui un ajutor, poate chiar un tratament, pentru unele femei care suferă de depresie.

Studiul va fi publicat în British Medical Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici