Descoperire EPOCALĂ: Trupul mumificat al unui animal preistoric conţine sânge în formă lichidă. Ce intenţie au oamenii de ştiinţă. Experimentul ar putea schimba cursul istoriei | FOTO

Oamenii de ştiinţă din Rusia au descoperit sânge lichid şi urină în interiorul unui mânz fosilizat, mort în urmă cu 42.000 de ani, în Siberia.

8095 afișări
Imaginea articolului Descoperire EPOCALĂ: Trupul mumificat al unui animal preistoric conţine sânge în formă lichidă. Ce intenţie au oamenii de ştiinţă. Experimentul ar putea schimba cursul istoriei | FOTO

Descoperire EPOCALĂ: Trupul mumificat al unui animal preistoric conţine sânge în formă lichidă. Ce intenţie au oamenii de ştiinţă. Experimentul ar putea schimba cursului istoriei | FOTO

Lichidele corporale au fost extrase în timpul unei autopsii, iar cercetătorii speră că vor reuşi să cloneze mânzul, specia acestuia fiind dispărută, conform directorului Muzeului Mamutului din cadrul Universităţii Federale Nord-Estice din Yakutsk.

Animalul mumificat a fost descoperit în solul îngheţat al unui crater din Siberia, în timpul verii anului trecut. Specialiştii arată că animalul avea vârsta de doar două săptămâni atunci când a murit, cel mai probabil înecându-se în noroi.

 

”Autopsia a arătat că animalul mort a fost foarte bine conservat. Părul acoperea o mare parte din carcasă, în special capul şi picioarele”, susţin cercetătorii. Faptul că blana animalului a rămas aprope întreagă este un lucru foarte rar, scrie CNN.

Descoperirea sângelui lichid în interiorul animalului mumificat este un lucru şi mai rar, având în vedere că doar un caz de acest gen a mai fost întâlnit până acum. Este vorba despre carcasa unui mamut, care a trăit în Pleistocen (perioadă care a început acum 2,6 milioane de ani şi s-a terminat în urmă cu 11.700 de ani). Mamutul a fost descoperit în luna mai a anului 2013, pe o insulă aflată în nord estul coastelor Rusiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici