Dezvăluirile prezentatorilor de radio a căror farsă a dus la sinuciderea unei asistente britanice: Suntem "marcaţi, goliţi şi zdruncinaţi"

Cei doi prezentatori de radio din Australia a căror farsă a dus la sinuciderea uneia dintre asistentele care o îngrijeau pe ducesa Catherine au povestit luni despre durerea pe care le-a provocat-o tragedia pe care au generat-o involuntar.

1645 afișări
Imaginea articolului Dezvăluirile prezentatorilor de radio a căror farsă a dus la sinuciderea unei asistente britanice: Suntem "marcaţi, goliţi şi zdruncinaţi"

Prezentatorii de radio a căror farsă a dus la sinuciderea unei asistente britanice fac dezvăluiri (Imagine: captură video)

Mel Greig şi Michael Christian, cei doi prezentatori ai postului 2DayFM Sydney, au spus că moartea asistentei Jacintha Saldanha i-a "marcat, golit şi zdruncinat".

Greig şi colegul ei, Christian, care a pus la cale farsa, s-au ţinut departe de ochii presei şi ai oamenilor, după ce sinuciderea asistentei a atras asupra lor un val de furie pe reţelele sociale.

În declaraţiile făcute luni la televiziunea australiană şi citate de Reuters, Greig a mărturisit că primul gând al său după ce a aflat de moartea asistentei a fost îndreptat către familia acesteia.

"Din nefericire, îmi amintesc foarte bine de acel moment, pentru că, de fapt, nu am încetat nicio clipă să mă gândesc la el. Îmi amintesc cum prima întrebare care mi-a venit în minte a fost dacă era mamă", a povestit Mel Greig, cu lacrimi în ochi.

"Mi-am dorit să iau legătura cu ei, să îi îmbrăţişez şi să le spun cât de rău îmi pare. Sper că sunt bine, chiar sper asta. Îmi doresc să depăşească momentul cu bine", a mai spus aceasta.

Puternic afectat de situaţie, Christian a spus că speră că familia asistentei decedate va primi întregul sprijin de care are nevoie.

Jacintha Saldanha, în vârstă de 46 de ani, a fost găsită moartă, vineri, într-un apartament din apropierea spitalului King Edward VII. Gestul acesteia a fost pus pe seama faptului că, pe 4 decembrie, a căzut în plasa celor doi prezentatori radio, care s-au dat drept regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi prinţul Charles şi au obţinut informaţii confidenţiale despre starea de sănătate a ducesei de Cambridge, Catherine, soţia prinţului William.

Cu aceeaşi viteză s-a răspândit şi vestea că farsa care iniţial a făcut deliciul celor care au urmărit-o a dus la sinuciderea victimei, iar pe site-urile de socializare Twitter şi Facebook au fost postate ameninţări la adresa celor doi DJ-i australieni.

Atât Greig, cât şi Christian sunt angajaţi de puţin timp ai postului radio şi, vorbind despre farsa lor, care s-a transformat în tragedie, au spus că nu au crezut nicio clipă că le va reuşi.

"Ne-am gândit că farsa a mai fost încercată de cel puţin 100 de persoane înaintea noastră. Am crezut că este o idee atât de prostească şi că accentele noastre erau atât de proaste încât nu am visat nicio secundă că am putea ajunge să vorbim cu Kate, nici măcar cu cineva din personalul spitalului", a spus Mel Greig.

Southern Cross Austereo (SCA), compania-mamă a postului de radio 2DayFM Sydney, a anunţat că a primit peste 1.000 de plângeri de la australienii nemulţumiţi de comportamentul celor doi angajaţi, a căror emisiune a fost suspendată pe durata anchetei.

Mai mult, acţiunile firmei au scăzut luni cu cinci procente, după ce două companii australiene importante şi-au retras publicitatea în semn de protest.

Reprezentanţii postului radio au precizat că au încercat de cinci ori să contacteze personalul spitalului, însă fără succes.

La peste un an şi jumătate de la somptuoasa căsătorie a lor, prinţul William şi soţia lui Catherine, ambii în vârstă de 30 de ani, au anunţat, în urmă cu o săptămână, că aşteaptă primul lor copil, care va ocupa poziţia a treia în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Fericitul eveniment a fost însă umbrit de internarea prinţesei Catherine la spitalul King Edward al VII-lea din centrul Londrei, din cauza "hyperemesis gravidarum", o formă severă de greţuri matinale care se manifestă prin ameţeală şi stare de vomă la femeile gravide aflate în primele trei luni de sarcină.

Cei doi prezentatori de la postul radiofonic australian au organizat o farsă la telefon şi, pretinzând că sunt regina Elizabeth a II-a şi prinţul Charles, au obţinut de la spitalul londonez unde este internată prinţesa Catherine, soţia prinţului William, informaţii confidenţiale despre sănătatea acesteia.

Potrivit înregistrării conversaţiei lor, întreruptă de hohote de râs, ce a fost difuzată pe internet, cei doi prezentatori au reuşit să vorbească la telefon, marţi dimineaţă, cu o asistentă de la secţia unde era internată prinţesa britanică.

Reprezentanţii spitalului King Edward al VII-lea au recunoscut ulterior că "o scurtă conversaţie a avut loc cu personalul medical" şi au promis că îşi "vor revizui procedurile în materie de apeluri telefonice".

În acea înregistrare, prezentatoarea Mel Greig poate fi auzită cerând, îngroşându-şi timbrul vocii, centralistei de la spital: "Aş putea, vă rog, să vorbesc cu Kate, nepoata mea?".

"Da, bineînţeles, nu închideţi, doamnă", i-a răspuns centralista. Apelul a fost pus în aşteptare, iar Michael Christian, al doilea jurnalist implicat în farsă, a comentat, nevenindu-i să creadă ce se întâmplă: "Ne vor face legătura? Dacă va merge, asta va fi cea mai uşoară farsă care a fost făcută vreodată!".

O altă asistentă a preluat apelul şi i-a spus "reginei" că prinţesa Kate "doarme şi a petrecut o noapte liniştită".

"Am rehidratat-o, pentru că era foarte deshidratată când a ajuns aici, dar acum este într-o stare stabilă", a adăugat aceasta.

"Bine, atunci mă duc să îi hrănesc pe micuţii mei Corgis (câinii de companie ai suveranei britanice, n.r.)", a spus prezentatoarea australiană, falsa "regină", în timp ce colegul ei imita în spatele ei lătratul unui câine.

"Care este cel mai bun moment când aş putea să vin să o văd?", a întrebat la telefon falsa suverană, rugându-l în acelaşi timp, cu voce tare, pe "prinţul Charles", să o conducă la spital.

"Cel mai bine ar fi după ora 09.00, după vizita medicilor", a sugerat asistenta medicală, înainte de a preciza că prinţesa Kate "nu a mai vomitat" de când ea a intrat în tură.

Potrivit corespondentului BBC Peter Hunt, Jacintha Saldanha a fost persoana care a răspuns apelului telefonic al celor doi DJ-i australieni, nu asistenta medicală care a discutat cu aceştia despre starea de sănătate a ducesei Catherine.

Jacintha Saldanha a răspuns la acel telefon întrucât era ora 05.30 GMT şi la acea oră centralista nu sosise încă la serviciu.

Potrivit BBC, Jacintha Saldanha nu a fost suspendată din funcţie, iar spitalul londonez nu a luat împotriva ei măsuri disciplinare.

Reprezentaţii acestui spital au declarat: "Putem să confirmăm faptul că Jacintha a fost de curând victima unei farse radiofonice. Spitalul nostru a fost alături de ea în aceste momente dificile. Jacintha lucra la spitalul King George VII de peste patru ani. Era o asistentă excelentă, foarte respectată şi îndrăgită de colegii ei".

Potrivit Scotland Yard, o anchetă este în plină desfăşurare.

Ducesa de Cambridge a fost externată joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici