Diamantele Christinei Onassis, scoase la licitaţie

Diamantele moştenitoarei Christina Onassis, decedată în 1988, vor fi scoase la licitaţie miercuri, la Londra, a anunţat casa Christie's într-un comunicat.

66 afișări
Imaginea articolului Diamantele Christinei Onassis, scoase la licitaţie

Diamantele Christinei Onassis, scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax/AFP)

Casa Christie's scoate la licitaţie peste 40 de bijuterii care au aparţinut fiicei armatorului grec miliardar Aristotel Onassis şi a Athinei Livanos. Tatăl Christinei s-a căsătorit ulterior cu Jackie Kennedy.

Diamantul în formă de pară "Christina Onassis" de 38 de carate, evaluat la suma de 2 milioane de lire sterline (2,5 milioane de euro) este cea mai importantă piesă.

Alături de acesta au mai fost scoase la vânzare un colier cu rubine şi diamante Van Cleef and Arpels, un colier cu safire şi diamante Harry Winston şi un "Buddha" realizat de casa Fabergé.

Reprezentanţii casei Christie's sunt de părere că vor obţine o sumă de minim 8 milioane de lire sterline (10,1 milioane de euro) pentru cele 230 de piese propuse la această licitaţie de bijuterii.

Născută în 1950 la New York, Christina Onassis, care a condus imperiul tatălui ei după moartea acestuia, a decedat la vârsta de 37 de ani, din cauza unui edem pulmonar. Onassis a fost căsătorită de patru ori, toate mariajele sfârşind cu un divorţ. Cu ultimul său soţ, Thierry Roussel, a avut o fată, Athina Roussel, singurul ei copil şi moştenitoarea actuală a imperiului Onassis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici