Diamantele Christinei Onassis, vândute pentru 13,3 milioane de dolari

Diamantele moştenitoarei Christina Onassis, decedată în 1988, au fost vândute la licitaţie pentru 13,3 milioane de dolari, miercuri, la Londra, a anunţat casa Christie's într-un comunicat.

64 afișări
Imaginea articolului Diamantele Christinei Onassis, vândute pentru 13,3 milioane de dolari

Diamantele Christinei Onassis, vândute pentru 13,3 milioane de dolari (Imagine: Mediafax/AFP)

Casa Christie's a vândut toate cele 44 de bijuterii care au aparţinut fiicei armatorului grec miliardar Aristotel Onassis şi a Athinei Livanos. Tatăl Christinei s-a căsătorit ulterior cu Jackie Kennedy.

Diamantul în formă de pară "Christina Onassis" de 38 de carate, evaluat la suma de 2 milioane de lire sterline (2,5 milioane de euro), cea mai importantă piesă a colecţiei, a fost adjudecată pentru suma de 3,6 milioane de lire sterline (7 milioane de dolari).

Un "Buddha" realizat de casa Fabergé a fost adjudecat pentru suma de 1,27 milioane de lire sterline (2,48 de milioane de dolari), după ce a fost evaluat la suma de 250 - 300.000 de lire sterline (489 - 586.000 de dolari).

Reprezentanţii casei Christie's au obţinut peste 15 milioane de lire sterline (29 de milioane de dolari) pentru cele 230 de piese propuse la această licitaţie de bijuterii. Această sumă constituie un record pentru o licitaţie de bijuterii. Recordul anterior a fost stabilit în iunie 1990 - 12 milioane de lire sterline (23,4 milioane de dolari).

Născută în 1950 la New York, Christina Onassis, care a condus imperiul tatălui ei după moartea acestuia, a decedat la vârsta de 37 de ani, din cauza unui edem pulmonar. Onassis a fost căsătorită de patru ori, toate mariajele sfârşind cu un divorţ. Cu ultimul său soţ, Thierry Roussel, a avut o fată, Athina Roussel, singurul ei copil şi moştenitoarea actuală a imperiului Onassis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici