Din ce cauză Amsterdam interzice navele de croazieră. Hotărârea consiliului local îşi pune amprenta pe fluxul de turişti

Consiliul din Amsterdam a interzis navele de croazieră din centrul oraşului, deoarece capitala olandeză încearcă să limiteze numărul de vizitatori şi să reducă poluarea.

618 afișări
Imaginea articolului Din ce cauză Amsterdam interzice navele de croazieră. Hotărârea consiliului local îşi pune amprenta pe fluxul de turişti

Sursa foto: Hepta

Terminalul central de croazieră de pe râul IJ, lângă gara principală din Amsterdam, se va închide. Politicienii susţin că vasele nu sunt în concordanţă cu ambiţiile de durabilitate ale oraşului.

„Navele de croazieră poluante nu sunt în concordanţă cu ambiţiile durabile ale oraşului nostru”, a declarat partidul de centru-dreapta D66, care conduce oraşul împreună cu social-democraţii şi ecologistii, într-un comunicat citat de agenţia de presă AFP.

Noua hotărâre a devenit cea mai recentă măsură de închidere a turismului de masă din oraş.

Navele de croazieră deveniseră un simbol al problemei turismului excesiv, iar moţiunea de mutare a acestora din centru a fost adoptată cu o mare majoritate.

Amsterdam a devenit o victimă a propriei popularităţi, atrăgând 20 de milioane de vizitatori anual.

Trecerea navelor de croazieră prin oraş nu a fost, de asemenea, compatibilă cu planurile pentru un nou pod între districtul istoric de sud al oraşului şi cartierul Noord, în centrul proiectelor recente de dezvoltare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici