Dincolo de cercul polar arctic: Restricţii de circulaţie, în Groenlanda, din cauza incendiilor de vegetaţie

Incendii de vegetaţie afectează partea de vest a regiunii Groenlanda, parte a Danemarcei, iar autorităţile au impus restricţii de circulaţie în anumite zone, relatează site-ul cotidianului francez Le Figaro.

4607 afișări
Imaginea articolului Dincolo de cercul polar arctic: Restricţii de circulaţie, în Groenlanda, din cauza incendiilor de vegetaţie

Restricţii de circulaţie, în Groenlanda, din cauza incendiilor de vegetaţie

În luna iulie, în Groenlanda s-au înregistrat temperaturi ridicate record.

 

 

"Din cauza incendiilor de amploare izbucnite pe coasta de vest a Groenlandei, poliţia descurajează deplasările în zonele Nassuttooq şi Amitsorsuaq", se arată într-un comunicat oficial.

 

 

Cele două zone se află dincolo de cercul polar arctic. "Incendiile nu vor înceta în următoarele zile", au atras atenţia autorităţile.

 

 

Primele incendii au izbucnit în Groenlanda, teritoriu autonom al Danemarcei, pe 31 iulie, afectând vegetaţia formată în cea mai mare parte din tundră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici