Directorii de la Hollywood ratifică pactul de muncă, în timp ce scenariştii continuă greva

Regizorii de film şi televiziune au votat cu o majoritate covârşitoare pentru a ratifica un nou contract de muncă pe trei ani cu marile studiouri de la Hollywood, evitând o a doua întrerupere a activităţii care s-ar fi adăugat la tulburările cauzate de greva în curs a scenariştilor.

156 afișări
Imaginea articolului Directorii de la Hollywood ratifică pactul de muncă, în timp ce scenariştii continuă greva

Directorii de la Hollywood ratifică pactul de muncă, în timp ce scenariştii continuă greva

Sindicatul regizorilor din America (DGA) a declarat că 87% dintre cei care au votat au susţinut acordul cu Alianţa producătorilor de film şi televiziune (AMPTP), un grup care reprezintă Walt Disney Co, Netflix Inc şi alte studiouri importante.

DGA reprezintă 19.000 de regizori, asistenţi de regie şi alte persoane care lucrează la producţii de film şi televiziune.

Nivelul de participare de 41%, cu 6.728 de membri din 16.321 de alegători eligibili care au votat, a depăşit orice vot de ratificare anterior al DGA, a precizat sindicatul pe site-ul său.

În noul pact de muncă, membrii au obţinut creşteri ale salariului de bază începând cu 5% în primul an, o creştere a plăţilor reziduale din streaming şi o garanţie că inteligenţa artificială generativă (AI) „nu poate înlocui sarcinile îndeplinite de membri”.

AI a apărut, de asemenea, ca o preocupare majoră a scriitorilor şi actorilor, care consideră că locurile lor de muncă sunt deosebit de vulnerabile la noua tehnologie.

Writers Guild of America (WGA) se află în grevă din 2 mai, oprind mai multe proiecte de televiziune şi film, precum un nou sezon din „Stranger Things” şi un spin-off din „Game of Thrones”.

Nu sunt programate noi discuţii contractuale între WGA şi studiouri, a căror dispută s-a axat în mare parte pe schimbările aduse în showbizul de către boom-ul streaming-ului.

În timpul ultimei greve a WGA din 2007 şi 2008, un acord al studiourilor cu DGA i-a determinat pe scenarişti să se întoarcă la masa negocierilor. Scenariştii în grevă au insistat asupra faptului că ultima înţelegere a regizorilor nu le va influenţa poziţia de data aceasta.

Între timp, actorii de la Hollywood se află în mijlocul propriilor negocieri de muncă cu studiourile. Membrii sindicatului actorilor SAG-AFTRA le-au dat negociatorilor lor puterea de a declanşa o grevă dacă nu pot ajunge la un acord asupra unui nou contract până la 30 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici