Disney avertizează producătorii de obiecte handmade să nu mai comercializeze jucării Baby Yoda

Disney a început să notifice platforma online Etsy privind producătorii de obiecte handmade care comercializează jucării Baby Yoda, un personaj popular din noul serial al companiei de divertisment, "The Mandalorian", din franciza "Star Wars", potrivit theverge.com.

219 afișări
Imaginea articolului Disney avertizează producătorii de obiecte handmade să nu mai comercializeze jucării Baby Yoda

Disney avertizează producătorii de obiecte handmade să nu mai comercializeze jucării Baby Yoda

Disney a refuzat să lanseze produse promoţionale pentru acest serial înainte de premiera de pe 12 noiembrie 2019, pentru a nu dezvălui prea multe informaţii.

În schimb, pe platforma online Etsy, dedicată producătorilor de obiecte handmade, au apărut numeroase jucării Baby Yoda.

Disney a început să notifice producătorii, pentru ca aceştia să elimine jucăriile din ofertă.

Mai mulţi producători s-au trezit cu listele de produse eliminate, înregistrând scăderi ale vânzărilor. Proprietara unui astfel de magazin, Tanya, a declarat pentru The Verge că a primit un mesaj de la Etsy care i-a dezactivat lista de vânzări după ce platforma a primit o plângere de la Disney privind faptul că a utilizat cuvintele "Star Wars", "mandalorian" şi "Yoda", pentru a-şi vinde jucăriile.

Magazinele care s-au confruntat cu acest lucru, în cursul ultimei săptămâni, erau extrem de populare pe Etsy, unele din aceste produse având mii de vizualizări.

În schimb, Disney a început în cele din urmă să vândă propriile jucării Baby Yoda, pentru care deţine licenţă.

Etsy a refuzat să comenteze situaţia, dar a arătat spre politica de proprietate intelectuală a platformei. Potrivit acesteia, "Etsy îşi rezervă dreptul de a dezactiva orice liste, magazine sau conturi", în urma unor reclamaţii privind proprietatea intelectuală.

Disney nu a comentat informaţiile.

Acţiunea serialului "The Mandalorian" are loc la cinci ani după povestea din "Războiul stelelor - Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi/ Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi", film lansat în 1983. Filmul prezintă aventurile unui vânător de recompense mandalorian, dincolo de zona de influenţă a Noii Republici. Serialul este foarte îndrăgit de fanii francizei "Star Wars" şi nu numai, datorită personajului Copilul/ The Child, pe care aceştia l-au numit Baby Yoda. Porecla a apărut în mediul online pentru că personajul seamănă izbitor cu Yoda din seria originală "Star Wars". Acţiunea serialului "The Mandalorian" are loc însă după cea din trilogia originală, deci acesta pare a fi un personaj nou.

Numeroase scenarii, clipuri video scurte şi alte aşa-zise cugetări ale creaturii minuscule au devenit virale. Ştirile în care este menţionat Baby Yoda au avut 2,28 de milioane de interacţiuni doar pe platformele Facebook şi Twitter în primele două săptămâni de la debutul serialului, al cărui al doilea sezon va fi difuzat în toamnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici