Donald Trump şochează din nou: Noul său şef de campanie a făcut lobby pentru cel mai puternic oligarh ucrainean şi l-a sprijinit pe Ianukovici

Donald Trump, miliardarul american care se luptă să obţină candidatura Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA, a făcut o mişcare şoc în încercarea de a obţine nominalizarea: şi-a schimbat şeful de campanie electorală, aducându-l la conducere pe Paul Manafort, un lobbyist extrem de puternic în cercurile de la Washington.

1131 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şochează din nou: Noul său şef de campanie a făcut lobby pentru cel mai puternic oligarh ucrainean şi l-a sprijinit pe  Ianukovici

Donald Trump şochează din nou: Noul său şef de campanie a făcut lobby pentru cel mai puternic oligarh ucrainean şi l-a sprijinit pe fostul preşedinte prorus al Ucrainei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

 
Conform presei internaţionale, citate de Ziarul Financiar, Manafort, 67 de ani, a fost angajat de Donald Trump, luna trecută, pentru a aduce claritate şi ordine în campania electorală, înaintea convenţiei naţionale a partidului republican.
 
Manafort a  lucrat pentru fostul preşedinte american, Gerald Ford şi George W. Bush.
 
Donald Trump trebuie să obţină nominalizarea partidului republican pentru alegerile prezidenţiale din toamă, iar teama lui este că în ciuda faptului că a obţinut cele mai multe voturi în alegerile preliminare, convenţia s-ar putea să nu-l aleagă pe el. Există un precedent în istoria Partidului Republican, când Ronald Reagan a avut mai multe voturi în alegerile preliminare, dar convenţia l-a ales pe Gerald Ford.
 
Manafort a lucrat acum câţiva ani în Ucraina, pentru fostul preşedinte prorus, Viktor Ianukovici. De asemenea, conform Financial Times, Manafort a făcut lobby şi pentru oligarhul Rinat Akhmetov, care căuta oportunităţi de business în lumea vestică.
 
Conform presei internaţionale, Manafort nu a dorit să răspundă întrebărilor ziariştilor americani, legat de perioada când a lucrat pentru Ianukovici.
 
Citeşte continuarea articolului în ZF
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici