Două nunţi regale în 2011, în Europa, pentru a păcăli criza

O notă de strălucire va "lumina" criza economică anunţată pentru 2011 în Europa, prin căsătoria prinţului William cu Catherine Middleton, în Marea Britanie, pe 29 aprilie, urmată de cea a prinţului Albert de Monaco cu Charlene Wittstock, pe 2 şi 3 iulie.

99 afișări
Imaginea articolului Două nunţi regale în 2011, în Europa, pentru a păcăli criza

Prinţul William şi Catherine Middleton (Imagine: Mediaafx Foto/AFP)

"Publicul are un apetit crescut pentru astfel de lucruri. Nici nu vă puteţi imagina!", a declarat, pentru AFP, specialistul francez în chestiuni regale Stéphane Bern, care va comenta cele două evenimente pentru Televiziunea Franceză.

"Sunt două evenimente fericite, pentru două monarhii", adică Windsor şi Grimaldi.

"Televiziunile din întreaga lume sunt în negocieri pentru a le transmite în direct. Există un apetit al publicului pentru astfel de subiecte, prin care se doreşte înfrângerea crizei", a mai spus el.

Guvernul britanic a anunţat că Marea Britanie trece prin cea mai mare criză de după Al Doilea Război Mondial. Însă, entuziasmat, primul ministru britanic a decretat zi de sărbătoare în ziua nunţii prinţului William cu Catherine Middleton.

Pe de altă parte, englezii nu sunt foarte fericiţi pentru această căsătorie. Chestionaţi de ComRes, două treimi dintre aceştia au declarat că sunt indiferenţi cu privire la acest subiect, în ciuda ataşamentului lor faţă de regalitate, 76% dintre ei fiind mândri că Marea Britanie este o monarhie.

"Oamenii devin mai interesaţi de subiect în apropierea evenimentului", este de părere istoricul britanic Jean Seaton, care subliniază, însă, că evenimentul nu va avea strălucirea nunţii lui Charles cu Diana. "Lady Di pornea modă", îşi aminteşte ea.

De asemenea, Seaton apreciază că vestea bună este că spre deosebire de Diana, Kate ştie ce o aşteaptă după opt ani de relaţie cu prinţul.

William se va căsători cu Kate - căreia i-a oferit inelul de logodnă al Dianei - la 30 de ani după nunta secolului dintre Charles şi Diana.

"Monarhia britanică este modelul ideal. Este evoluţie fără revoluţie: a evoluat de la generaţie la generaţie, dar a rămas cu valori permanente. De exemplu, regina Elisabeta va muri pe tron. Ea nu va abdica, nu se va pensiona, ca toată lumea", este de părere istoricul Stéphane Bern. El a adăugat că este o perioadă în care oamenii au nevoie de repere, iar monarhia oferă repere istorice juste.

La Monaco, fostul secretar de stat René Novella pariază că mariajul prinţului Albert va fi mai important decât cel al lui Rainier, tatăl lui Albert, şi Grace Kelly, în 1956. "Albert este cunoscut în toată lumea", a mai spus el.

De asemenea, Stéphane Bern, consideră că nu a mai fost o nuntă aşa importantă la Monaco de 54 de ani.

Căsătoria religioasă a prinţului Albert al II-lea de Monaco cu logodnica lui sud-africană, Charlene Wittstock, va avea loc la începutul lunii iulie 2011 şi va fi celebrată în Piaţa Palatului din principat.

Albert al II-lea, care i-a urmat tatălui său pe tronul principatului Monaco pe 12 iulie 2005, a cunoscut-o pe Charlene Wittstock în 2000, cu ocazia unui concurs de nataţie organizat la Monaco, unde aceasta s-a evidenţiat câştigând proba de 200 metri spate.

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino, în 2006, cei doi s-au afişat pentru prima oară împreună în public. Charlene Wittstock a apărut ulterior alături de prinţul Albert al II-lea de Monaco la diverse evenimente sportive şi culturale, precum celebrul Bal de la Rose care inaugurează în fiecare an sezonul estival monegasc, balul Crucii Roşii şi Marele Premiu de Formula 1 organizat în principat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici