Dracula Film Festival: Filme horror, conferinţe despre vrăjitorie şi barbarian folk metal

Filmele "The Witches of Eastwick",regizat de George Miller şi "The Witch",regizat de Robert Eggers,despre vrăjitorii,magie neagră şi farmece,vor fi proiectate pe 13 octombrie,respectiv 14 octombrie,la ora 20:00,în cadrul Dracula Film Festival (12-16 octombrie),printr-un parteneriat cu Visat History.

461 afișări
Imaginea articolului Dracula Film Festival: Filme horror, conferinţe despre vrăjitorie şi barbarian folk metal

Dacula Film Festival: Filme horror, conferinţe despre vrăjitorie şi barbarian folk metal

În cadrul tradiţionalului parteneriat cu Viasat History, Dracula Film Festival prezintă două filme care le vor da spectatorilor fiori pe şira spinării: clasicul "Vrăjitoarele din Eastwick/ The Witches of Eastwick" (r. George Miller, 1987) şi "The Witch" (r. Robert Eggers, 2015), unul dintre cele mai fascinante filme de groază arthouse ale ultimilor ani, în care stilul şi oroarea triumfă.

Intrarea la aceste proiecţii este liberă, precum şi la conferinţele Dracula Film Festival prezentate de Viasat şi moderate de Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov: “Virtute şi vrăjitorie. Portrete feminine braşovene în epoca premodernă” (invitat Irina Mastan, istoric), “Despre viaţă, moarte şi trup din perspectiva legendelor mai vechi şi mai noi” (invitat Laura Iliescu, senior researcher la Institutul de Etnografie şi Folclor “Constantin Brăiloiu” Sibiu, şi “Dracula vă invită în Republica Socialistă România” (invitat Liviu Tofan - Institutul Român pentru Istorie Recentă).

În programul Dracula Film Festival se regăsesc şi două filme care vor rula în premieră în România: cel mai recent film din seria deja cult "Blair Witch", care a dat lovitura de box office şi a beneficiat de laudele pasionaţilor de filme de groază, şi "Camera terorii/ The Disappointments Room" (r. D.J. Caruso, 2016), un thriller supranatural cu Kate Beckinsale.

"Blair Witch" (r. Adam Wingard, 2016) este un sequel la "The Blair Witch Project" şi îi aduce în prim-plan pe James, fratele personajului principal din filmul original, şi pe gaşca sa de prieteni, care se aventurează în pădurile bântuite, în care în urmă cu 20 de ani au dispărut în circumstanţe ciudate cei trei protagonişti ai filmului regizat de Daniel Myrick şi Eduardo Sánchez.

"Camera terorii" este o poveste terifiantă despre aventurile unei familii care odată mutate într-o veche casă descoperă că dincolo de eleganţa locuinţei se ascunde un trecut înspăimântător, care va începe să îi bântuie.

Filmul va rula în cinematografele din România începând cu 28 octombrie şi este distribuit de Forum Film.

Nici concertele nu lipsed de la Dracula Film Festival anul acesta. Vineri, 14 octombrie, în club Rockstadt, după ora 20.00, vor concerta Altar şi God The Barbarian Horde, iar sâmbătă, 15 octombrie, Omul cu Şobolani şi Kryptonite Sparks. Preţul unui bilet este de 35 de lei.

Tot sâmbătă, de la ora 22.00, la HOF Cafe, va mixa Gojira & Planet H. Intarea este liberă.

Programul Dracula Film Festival

Dracula Film Festival va avea loc în Braşov, în perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One şi Centrul Cultural Reduta.

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. Festivalul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici