După 29 de ore petrecute cu capul în jos, David Blaine "se simte foarte bine"

Iluzionistul David Blaine "se simte bine" după 29 de ore petrecute cu capul în jos, fiind la jumătatea drumului în cel mai recent experiment al său, care are loc în New York şi presupune să stea suspendat în această poziţie timp de 60 de ore, a declarat medicul său.

539 afișări
Imaginea articolului După 29 de ore petrecute cu capul în jos, David Blaine "se simte foarte bine"

După 29 de ore petrecute cu capul în jos, David Blaine "se simte foarte bine" (Imagine: www.amny.com)

"Totul pare să meargă foarte bine. Tensiunea pare a fi normală", a declarat Massimo Napolitano, medicul consultant al lui David Blaine.

"Situaţia merge foarte bine, dacă ţinem cont de faptul că au trecut deja 29 ore de când stă suspendat", a subliniat doctorul.

Printre alte recorduri de rezistenţă doborâte de Blaine în trecut se numără 63 de ore petrecute închis într-un bloc de gheaţă sau petrecerea a 44 de zile într-o cutie suspendată deasupra Tamisei.

Blaine, în vârstă de 35 de ani, a fost, luni, suspendat cu capul în jos de un cablu, în Central Park din New York, şi va rămâne atârnat până miercuri seară.

Pentru a se antrena pentru periculoasa încercare, iluzionistul a făcut o probă care a durat şase ore şi nu a mâncat nimic timp de o săptămână.

Iluzionistul este îmbrăcat cu un tricou negru şi o pereche de pantaloni gri şi nu va mânca nimic cât timp este suspendat. Blaine bea lichide şi urinează prin intermediul unei sonde.

Medicii şi-au exprimat îngrijorarea că această probă i-ar putea provoca iluzionistului orbirea.

Massimo Napolitano, şeful secţiei de chirurgie vasculară din cadrul Centrului Medical al Universităţii Hackensack, New Jersey, a declarat că suspendarea cu capul în jos pentru o perioadă mai lungă de timp, provoacă creşterea presiunii craniene, mai ales la nivelul ochilor, ceea ce poate cauza orbirea.

El a descris transformările prin care trece corpul uman când stă cu capul în jos pentru perioade lungi ca "psihologie inversă. Presiunea la nivelul capului creşte, mai ales cea din ochi. Există riscul de inflamare a creierului şi de accidente vasculare la nivelul ochilor", a avertizat specialistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici