După ani de scandaluri, CBS preia difuzarea Globurilor de Aur

  • Galele Globurilor de Aur găsesc o nouă casă la CBS, marcând o schimbare majoră după ce premiile au fost abandonate de NBC în urma scandalurilor şi dizolvării Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood.
  • CBS va difuza evenimentul în data de 7 ianuarie, iar acesta va fi disponibil şi pe platforma Paramount+, marcând un nou capitol în istoria premiilor, care au fost transmise anterior pe NBC şi care au fost afectate de boicoturi şi critici privind diversitatea.
158 afișări
Imaginea articolului După ani de scandaluri, CBS preia difuzarea Globurilor de Aur

După ani de scandaluri, CBS preia difuzarea Globurilor de Aur

Galele Globurilor de Aur au găsit un nou cămin la CBS, după ce şi-au pierdut longeviva casă de la NBC, iar Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a fost dizolvată în urma scandalurilor din ultimii ani, informează Associated Press.

Cel de-al 81-lea eveniment al Globurilor de Aur va fi transmis în direct pe CBS şi va fi disponibil pe Paramount+ duminică, 7 ianuarie 2024, au anunţat vineri reprezentanţi ai CBS şi Globurilor de Aur. Spectacolul va fi, de asemenea, disponibil pe aplicaţia CBS.

Reţeaua a refuzat să comenteze termenii acordului, inclusiv durata acestuia.

NBC a transmis Gala Globurilor de Aur în 2023 pe o perioadă de un an, după ce ediţia din 2022 a fost practic anulată. După ce un raport din 2021 a dezvăluit că Asociaţia Presei Străine de la Hollywood nu avea membri de culoare, vedetele şi studiourile au boicotat Globurile de Aur înainte de a reveni pentru premiile din acest an.

După transmisia din 2023, care a avut loc într-o seară de marţi, NBC a decis să nu reînnoiască contractul. Potrivit datelor Nielsen, doar 6,3 milioane de telespectatori au urmărit ceremonia, înregistrând un minim aproape record.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a fost reorganizată şi nu mai există sub acest nume. Mai devreme în acest an, Dick Clark Production, o proprietate a Penske Media, şi Eldridge Industries, o companie deţinută de investitorul miliardar Todd Boehly, au achiziţionat drepturile şi proprietăţile Globurilor de Aur. O organizaţie nou înfiinţată în scopuri de profit va vota premiile.

CBS, care transmite şi Premiile Grammy, a difuzat Globurile în 1981 şi 1982, înainte ca evenimentul să fie transmis ani de zile pe NBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici