După succesul concertului unic susţinut de Led Zeppelin, fanii cer trupei un turneu

Succesul concertului unic susţinut de Led Zeppelin luni seara, la Londra, care a entuziasmat publicul şi a cucerit criticii, a făcut să nască în sufletele fanilor speranţa că legendara trupă rock ar putea continua cu un turneu.

1 afișare
Imaginea articolului După succesul concertului unic susţinut de Led Zeppelin, fanii cer trupei un turneu

După succesul concertului unic susţinut de Led Zeppelin, fanii cer trupei un turneu

Cei trei membri sexagenari supravieţuitori ai legendarului grup care făcea furori în anii '70, au interpretat, timp de două ore, toate hiturile lor, de la "Stairway to Heaven" la "Whole Lotta Love" şi "The Song Remains the Same", în faţa a 20.000 de fani fericiţi că au avut şansa să fie prezenţi la acest eveniment unic.

După un început uşor ezitant, din cauza unei sonorizări pe alocuri proaste, liderul trupei şi solistul Robert Plant, chitaristul Jimmy Page şi basistul John Paul Jones, acompaniaţi la tobe de Jason Bonham, fiul defunctului toboşar John Bonham, au dat tonul cu "Black Dog". Jimmy Page, în vârstă de 63 de ani, a fost cel care a electrizat publicul, cu acordurile sale frenetice de chitară. Grupul a cântat magistral "Kashmir" şi a entuziasmat publicul cu hitul lor "Stairway to Heaven".

Atunci când toboşarul John Bonham a murit, în 1980, colegii săi de trupă au declarat că Led Zeppelin a murit odată cu el. Singurele reuniri ale trioului rămas în viaţă au fost dezamăgitoare, acestea având loc la concerul Live Aid din 1985, cu Phil Collins la tobe, şi un altul la includerea lor în Rock And Roll Hall Of Fame, în 1995.

Primele critici ale presei britanice au salutat spectacolul celor de la "Led Zep" care, în ciuda vârstei şi a celor trei decenii de cvasi-absenţă, au ştiut să facă să renască "puterea impresionantă şi maiestuozitatea muzicii lor", scrie Daily Mirror.

A fost destul pentru ca fanii să se gândească la un adevărat turneu al grupului, aşa cum au făcut-o şi alte trupe, precum Police, Genesis, Spice Girls etc.

Concertul unic a fost dedicat lui Ahmet Ertegun, fondatorul - decedat la sfârşitul anului 2006 - casei de discuri Atlantic Records, care a lansat trupa Led Zeppelin, în 1968. Peste 20 de milioane de persoane au încercat să obţină unul dintre cele 20.000 de bilete disponibile, atribuite prin tragere la sorţi pentru suma de 125 de lire sterline (175 de euro).

"Dacă reacţia publicului nu l-a convins pe Robert (Plant), atunci nimic altceva nu o va face", a declarat un fan Led Zeppelin pe site-ul oficial al trupei.

Speculaţiile în legătură cu un posibil turneu circulă de mai multe săptămâni, dar surse din industria muzicală au dat de înţeles că Robert Plant, care are o carieră solo destul de reuşită, ar fi mai degrabă reticent la această idee. Şi dacă Plant a promis pentru luni "un ultim, dar super show", Page şi Jones nu au comentat asupra unei continuări.

Atât de multe indicii au lăsat încât fanii au scris, pe site-ul oficial: "Led Zep ne datorează un turneu... Robert trebuie să înceapă să se gândească la toţi fanii care îl adoră".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici