Duş emoţional, fântână de gheaţă sau vestimentaţie tipică aristocraţiei. Care sunt ofertele de sărbători pe litoral

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni de pe litoral au pregătit o serie de oferte de sărbători, între acestea regăsindu-se duşuri emoţionale, fântână de gheaţă, dar şi o petrecere cu vestimentaţia tipică aristocraţiei interbelice a anilor 1930. Preţurile pornesc de la 270 de lei de persoană.

741 afișări
Imaginea articolului Duş emoţional, fântână de gheaţă sau vestimentaţie tipică aristocraţiei. Care sunt ofertele de sărbători pe litoral

Duş emoţional, fântână de gheaţă sau vestimentaţie tipică aristocraţiei. Care sunt ofertele de sărbători pe litoral

Şi în acest an, hotelierii de pe litoral au pregătit oferte tentante pentru cei care încă sunt nehotărâţi şi nu au făcut o alegere de vacanţă, poate pentru că nu vor să plece din ţară, dar vor să petreacă un Crăciun sau un Revelion altfel.

”Chiar dacă sărbătorile de iarnă sunt de obicei asociate cu zăpada, colinde sau săniuş, invităm turiştii să-şi petreacă Crăciunul şi Revelionul pe litoral şi îi invităm să consulte ofertele agenţiilor de turism pentru o vacanţă de relaxare, wellness şi spa, cu servicii de calitate”, spune preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin.

Ofertele pentru petrecerea unei minivacanţe de Crăciun sunt puţine totuşi, comparativ cu destinaţiile ”de sezon”, cele mai multe fiind la pensiuni şi vile, care pot fi închiriate complet. Spre exemplu, o vilă din Costineşti poate fi închiriată cu 50 de lei de persoană, pe noapte, iar o alta, în Eforie Sud, poate fi închiriată complet, pentru trei nopţi de cazare, cu 1.500 de lei. Oferta se referă numai la cazare, astfel că doritorii trebuie să se gospodărească singuri.

”Există diferenţe de preţ faţă de destinaţiile tradiţionale pentru aceste sărbători, cum sunt Valea Prahovei, Maramureş sau Bucovina. Aşa cum vara vacanţele la malul mării sunt mai scumpe decât în cele în destinaţiile montane, iarna se întâmplă invers. În general, vacanţele de sărbători la malul mării sunt concentrate pe pachete de două sau trei nopţi de cazare, maxim patru nopţi, şi au tarife mai accesibile decât cele montane”, afirmă Corina Martin.

Mamaia - saună, duş emoţional, fântână de gheaţă, masaj

Cele mai multe hoteluri care au pregătit oferte de Crăciun sunt cele de patru şi cinci stele din staţiunea Mamaia.

Un hotel de patru stele din Mamaia vine cu pachete de două şi trei nopţi de cazare, care au preţuri cuprinse între 156 de euro şi 215 euro camera. Oferta este valabilă pentru sejururi în perioada 21 - 27 decembrie şi include cazare şi mic dejun pentru doi adulţi în cameră dublă. De asemenea, este cuprinsă şi masa tradiţională de Crăciun, dar şi acces la piscina interioară, saună umedă şi uscată, duş emoţional, fântâna de gheaţă şi masaj.

Un alt hotel, tot de patru stele, solicită 294 de lei/noapte pentru camera dublă matrimonială, 343 de lei/noapte pentru vip suite şi 392 de lei/noapte pentru un apartament. Preţurile sunt pentru doi adulţi şi includ cazare şi mic dejun, internet wireless şi parcare gratuită. Opţional, hotelul oferă şi servicii de masă la restaurant, cu meniu bufet suedez sau set meniu, cu 170 de lei/persoană.

Sunt şi hoteluri de trei stele, în Mamaia, unde oferta este pe sistemul ”plăteşti două nopţi de cazare şi stai trei nopţi”, pentru preţuri care pornesc de la 250 de lei de persoană.

Eforie Nord - wellness în zona de salină şi spectacol tradiţional

Un hotel de trei stele din Eforie Nord a pregătit pachete de patru nopţi de cazare, în perioada Crăciunului, cu preţuri cuprinse între 1.925 de lei şi 2.105 lei. Oferta include cazare cu pensiune completă, cina festivă de Crăciun în sistem open buffet, brunch festiv, spectacol tradiţional dedicat celor mici, terapii spa, sesiuni zilnice de wellness în zona de salină.

Revelion pe litoral - oferte pentru romantici, cine vrea cameră cu vedere la mare plăteşte mai mult

De Revelion oferta este mai diversificată, preţurile pentru pachetele cu două şi trei nopţi de cazare plecând, pe litoral, de la 450 de lei/ persoană/ cameră dublă, într-un hotel de trei stele, bani în care intră şi masa de Revelion. Pentru cei mai pretenţioşi, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete mai complexe, care cuprind pensiune completă, petrecerea de Revelion şi acces gratuit la saună sau spa, preţul mediu pentru un astfel de pachet fiind pe măsură, de 1.600 de lei/ persoană/ cameră dublă pentru trei nopţi de cazare, totul în hotelurile de patru şi cinci stele.

”Revelionul la malul mării nu este, neapărat, unul de sezon de iarnă, pentru că nu există posibilitatea de a practica sporturi de iarnă. Dar este cu totul altfel, fiind, prin definiţie, unul romantic, iar cei care caută un astfel de Revelion au această ocazie. Ofertele cuprind, în general, facilităţi pentru spa şi wellness, fiind deschise în general hotelurile de patru şi cinci stele care dispun de asemenea facilităţi, la preţuri pentru toate buzunarele”, mai spune preşedintele FAPT.

Astfel, la un hotel de patru stele din Mamaia, oferta este de 2.299 de lei pentru un sejur de trei nopţi, pentru o cameră dublă fără vedere la mare, sau de 2.530 de lei, pentru apartament cu vedere la mare. Oferta mai include petrecerea de Revelion, ce va fi tematică, vestimentaţia sugerată fiind cea a aristocraţiei interbelice a anilor 1930. Restaurantul, muzica şi ambientul vor avea această tematică.

La un hotel de cinci stele, tot din staţiunea Mamaia, preţurile sunt cuprinse între 2.280 de lei şi 3.914 lei. Oferta este valabilă în perioada 30 decembrie - 2 ianuarie şi include cazare pentru două sau trei nopţi în cameră dublă sau apartament, plus cina festivă de Revelion, cu meniu fix şi open bar, program de muzică live, invitaţi surpriză şi foc de artificii.

Şi de Revelion cele mai multe oferte vin din staţiunea Mamaia, dar şi hotelierii din restul litoralului au pregătit pachete pentru această perioadă. Astfel, un hotel de trei stele din Eforie Nord oferă pachete pentru patru nopţi de cazare, în cameră dublă, cu preturi cuprinse între 3.261 de lei şi 3.641 de lei. Oferta este valabilă în perioada 29 decembrie - 2 ianuarie şi include cazare cu pensiune completă, cina festivă în sistem open buffet şi petrecere bal mascat în noaptea de Revelion, brunch festiv în 1 ianuarie, momente artistice, terapii la alegere, sesiuni de masaje şi de wellness.

În Eforie Nord, un sejur de trei zile într-o cameră dublă într-o vilă costă 1.700 de lei pentru doi adulţi. Oferta include, pe lângă cele trei nopţi de cazare, masa festiva în seara de Revelion, cu formaţie live.

Preţurile sunt similare şi în staţiunile din sudul litoralului. Spre exemplu, un sejur într-o cameră dublă cu vedere la mare dintr-un hotel de patru stele din staţiunea Venus, în regim all inclusive, costă 2.725 de lei. În ofertă, care include trei nopţi de cazare şi a patra oferită gratuit, mai sunt cuprinse cina festivă de Revelion, dar şi Revelionul copiilor. În Mangalia, la un hotel de trei stele, preţurile sunt sensibil mai mici, un sejur de două sau trei nopţi într-o cameră dublă costând între 1.140 de lei şi 1.460 de lei. Şi aici oferta include masa festivă de Revelion.

Turiştii care vor să petreacă Revelionul sau Sărbătorile de Iarnă la malul mării au şi diverse opţiuni de a petrece timpul liber, putând alege între a vizita muzeele din Constanţa, centrul istoric al oraşului sau mănăstirile din Dobrogea.

”Sunt excursii locale organizate, în general vizite la mănăstiri. Mai ales pentru cei care vor să petreacă Crăciunul la o mănăstire din Dobrogea. Sunt, de asemenea, posibilităţi pentru degustări de vinuri la cramele dobrogene. Se organizează prin agenţii asemenea tururi locale, pentru cei care vor să descoperea întreaga destinaţie şi nu doar să rămână în hotel. Şi oraşul Constanţa care, practic, este o destinaţie de 12 luni pe an, poate atrage chiar şi iarna turiştii. Este vorba, în special, de Piaţa Ovidiu din oraş, şi chiar şi Portul Turistic”, adaugă Corina Martin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici