Eileen Ford, agenta care a lansat cariera top-modelelor Naomi Campbell şi Elle Macpherson, a murit

Eileen Ford, agenta care a lansat cariera top-modelelor Naomi Campbell şi Elle Macpherson, a decedat miercuri, la vârsta de 92 de ani, în urma unor complicaţii cauzate de meningiom şi osteoporoză.

165 afișări
Imaginea articolului Eileen Ford, agenta care a lansat cariera top-modelelor Naomi Campbell şi Elle Macpherson, a murit

Eileen Ford (Imagine: Splash/Gulliver)

Eileen Ford a înfiinţat agenţia de modelling Ford Models în 1946, la Manhattan, împreună cu soţul ei, cu scopul de a promova în industria modei tinere americane cu un chip proaspăt şi o înfăţişare naturală.

Cu un fler ieşit din comun pentru descoperirea tinerelor talente, Eileen Ford a descoperit-o pe Candice Bergen în anii '60 şi pe Lauren Hutton în anii '70, ajutând-o de asemenea pe actriţa Brooke Shields la începutul carierei sale în modă, pe când aceasta era doar un copil.

Eileen Ford, care s-a născut şi a crescut în New York, a fost ea însăşi top-model în timp ce studia la Barnard College, devenind ulterior fotografă şi reporter de modă.

Agenţia Ford Models a contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor de plată a top-modelelor şi le-a ajutat să obţină contracte avantajoase cu cele mai renumite branduri din domeniu, devenind în anii '80, cea mai importantă agenţie din Statele Unite. Ford Models a susţinut cariera unor modele precum Christy Turlington, Naomi Campbell şi Elle Macpherson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici