El este cel mai bogat motan din lume. Ce avere a moştenit

Tommaso, un motan în vârstă de patru ani care trăieşte la Roma, a devenit cea mai bogată pisică din lume, după ce stăpâna lui, care a murit de curând la vârsta de 94 de ani, i-a lăsat prin testament întreaga ei avere.

1185 afișări
Imaginea articolului El este cel mai bogat motan din lume. Ce avere a moştenit

El este cel mai bogat motan din lume. Ce avere a moştenit (Imagine: The Guardian)

Tommaso are blana de culoare neagră şi a fost adoptat în urmă cu patru ani, fiind abandonat pe străzile din capitala Italiei.

După moartea stăpânei sale, Maria Assunta, în urmă cu două săptămâni, Tommaso a devenit cea mai bogată pisică din lume, informează guardian.co.uk. Maria Assunta a fost văduva unui bogat antreprenor din domeniul construcţiilor şi nu a avut copii, iar averea ei - constituită din numeroase proprietăţi - este estimată la 10 milioane de euro.

Într-un testament semnat pe 26 noiembrie 2009, Maria Assunta i-a însărcinat pe avocaţii ei cu găsirea "unui adăpost pentru animale sau a unei asociaţii care să primească moştenirea, cu condiţia să aibă grijă de Tommaso".

Unul dintre avocaţii Mariei Assunta, Anna Orecchioni, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Il Messaggero din Roma că a contactat împreună cu colegii ei mai multe organizaţii şi adăposturi pentru animale, însă niciuna nu a reuşit să o convingă pe bâtrâna milionară de faptul că sunt capabile să aibă grijă de Tommaso după moartea ei.

Între timp, Maria Assunta a cunoscut o altă iubitoare de animale - identificată de presa italiană în persoana Stefaniei, o infirmieră din Roma, în vârstă de 48 de ani - într-un parc din capitala Italiei.

"Mergeam uneori la ea acasă, pentru ca pisica mea să se joace cu Tommaso", a declarat Stefania.

Pe măsură ce starea de sănătate a Mariei Assunta se înrăutăţea, Stefania s-a ataşat de bătrână şi a acceptat să o îngrijească.

"Avea nevoie de ajutor atunci când voia să meargă, să facă duş şi să mănânce. Am îngrijit-o până când s-a stins", a precizat Stefania.

Potrivit legislaţiei italiene, animalele nu pot să moştenească în mod direct averea stăpânilor lor, însă pot deveni beneficiarii testamentelor acestora, cu condiţia să fie înfiinţat un fond special care va administra averea lăsată prin testament.

Maria Assunta a decis în cele din urmă să-i lase Stefaniei averea şi motanul ei.

Stefania, care are grijă de acum de Tommaso, în locuinţa ei din afara Romei, a spus: "Nu ştiam că ea (Maria Assunta, n.r.) era atât de bogată".

Averea primită de Tommaso este însă destul de mică în comparaţie cu cea primită de Gunther IV, un câine lup alsacian, de la tatăl său, Gunther III, animalul de companie al unei contese germane. Potrivit Pet Gazette, Gunther IV a moştenit o avere de 372 de milioane de dolari.

Înainte de Tommaso, titlul de cea mai bogată pisică din lume, în viaţă, a fost deţinut pentru o vreme de Blackie, care a primit de la stăpânul ei (un cetăţean britanic), în 1998, o moştenire de 9 milioane de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici