Eric Clapton şi Steve Winwood vin în România - VIDEO

Muzicienii Eric Clapton şi Steve Winwood, duoul al cărui spectacol din Madison Square Garden (Londra) a fost nominalizat la două premii Grammy, vin la Bucureşti, într-un concert care va avea loc pe 11 iunie 2010, pe stadionul de rugby din Capitală, se arată pe site-ul wereseric.com.

133 afișări
Imaginea articolului Eric Clapton şi Steve Winwood vin în România - VIDEO

Eric Clapton şi Steve Winwood, în concert la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turneul european al celor doi va debuta pe 18 mai 2010, la Birmingham, în Marea Britanie, şi se va încheia pe 13 iunie, în Istanbul, Turcia. De asemenea, concertul cuprinde şi un show pe stadionul Wembley din Londra, pe 20 mai.

Eric Patrick Clapton, născut în 1945, este un chitarist de blues-rock britanic, compozitor şi interpret. Clapton a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al Yardbirds, al Cream, dar şi ca artist solo, fiind singurul muzician inclus de trei ori. Descris deseori de critici şi fani ca fiind unul dintre cei mai buni chitarişti din istorie, Clapton s-a clasat pe locul al patrulea în topul revistei Rolling Stone "100 cei mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor".

Cu toate că stilul lui Clapton a variat de-a lungul carierei sale, întotdeauna a rămas conectat la blues. Totodată, el este creditat drept un inovator în numeroase genuri, precum blues-rock, psychedelic rock, pop (piesa "Change the World"), reggae ("I Shot the Sheriff", cover după Bob Marley). Două dintre cele mai de succes înregistrări ale sale sunt piesele "Layla" şi "Crossroads".

Steve Winwood, născut în 1948, este un cantautor englez, care compune şi interpretează rock, blues-rock şi jazz. El cântă cu voce de tenor şi este un multiinstrumentalist. A câştigat numeroase premii Grammy, iar în 2008, revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 33 în topul "100 cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici