EUROVISION 2014, semifinala 1: Olanda, Rusia şi Ucraina - printre ţările calificate în finala de la Copenhaga - VIDEO

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt cele 10 ţări calificate în finala Eurovision Song Contest 2014, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marţi, de semifinala 1 care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

4831 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2014, semifinala 1: Olanda, Rusia şi Ucraina - printre ţările calificate în finala de la Copenhaga - VIDEO

EUROVISION 2014

Cele 16 ţări care au evoluat în prima semifinală a Eurovision 2014, marţi, pe scena B&W Hallerna din Copenhaga, au fost în ordinea intrării în concurs: Armenia, Letonia, Estonia, Suedia, Islanda, Albania, Rusia, Azerbaidjan, Ucraina, Belgia, Republica Moldova, San Marino, Portugalia, Olanda, Muntenegru şi Ungaria.

Melodiile care au concurat în SEMIFINALA 1 a concursul de la Copenhaga:

Suedia - Sanna Nielsen, cu melodia "Undo"

Albania - Hersi, cu piesa "One Night's Anger"

Islanda - trupa Pollapönk, cu "No prejudice"

Rusia - Duo-ul Tolmachevy Sisters, cu piesa "Shine"

Letonia - trupa Aarzemnieki,.cu melodia "Cake to bake"

Azerbaidjan - Dilara Kazimova, cu "Start A Fire"

Armenia - Aram MP3, cu "Not Alone"

Estonia - Tanja, cu melodia "Amazing"

Belgia - Axel Hirsoux, cu "Mother"

Ungaria  - Andras Kallay, cu melodia "Running

Republica Moldova - Cristina Scarlat, cu melodia "Wild soul"

Muntenegru - Sergej Ćetković, cu "Moj Svijet"

San Marino - Valentina Monetta, cu piesa "Maybe"

Portugalia -Suzy, cu "Quero ser tua"

Ucraina - Mariya Yaremchuk, cu melodia "Tick-Tock"

Olanda - Trupa "The Common Linnets", cu melodia "Calm after the storm"

Reprezentanta Republicii Moldova, Cristina Scarlat, care a concurat cu piesa "Wild Soul", nu a reuşit să se califice în finala Eurovision 2014.

Cei 10 finalişti - desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură - au fost anunţaţi într-o ordine întâmplătoare.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), vor concura în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2014, joi, cu piesa "Miracle".

În semifinale au drept de vot doar telespectatorii care urmăresc competiţia la televiziunile publice în ţările participante şi în ţările calificate direct în finală (Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia şi Danemarca).

Un număr de 37 de ţări participă la ediţia din acest an a Eurovision. Marea finală a competiţiei va avea loc sâmbătă seară, la B&W Hallerna din Copenhaga.

Românii din străinătate îi vor putea vota pe reprezentanţii României în finală numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei "Miracle".

Semifinala de marţi a fost difuzată în direct pe TVR, iar semifinala de joi şi finala de sâmbătă vor fi transmise în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

Eurovision Song Contest 2014 se desfăşoară în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici