EUROVISION 2015 - Călin Goia: Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate şi la copiii lor

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, care, marţi seară, va reprezenta România în prima semifinală a Eurovision 2015, spune că va intra în concurs cu gândul la românii din străinătate şi la copiii pe care mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îi lase acasă.

973 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2015 - Călin Goia: Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate şi la copiii lor

Călin Goia: Intru în semifinala Eurovision cu gândul la românii din străinătate şi la copiii lor

Prima semifinală a concursului Eurovision 2015 va fi difuzată în direct de pe scena Wiener Stadthalle marţi, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe www.tvrplus.ro, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii Televiziunii Române.

"Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate şi la copiii pe care mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îi lase acasă. Este un preţ uriaş pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun", spune Călin Goia, înainte de prima semifinală. "Melodia, show-ul de la Viena şi întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe ţări şi îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, ştiu că vor fi cu sufletul alături de noi şi asta contează enorm", adaugă solistul Voltaj.

Luni, reprezentanţii României şi cei ai celorlalte ţări care evoluează în prima semifinală Eurovision au avut primele două repetiţii cu costume şi cu public în sală. A doua repetiţie, chiar dacă nu a fost transmisă în direct, a contat la fel de mult pentru calificare ca şi semifinala din această seară, întrucât spectacolul a fost votat de juriile de specialitate din 20 de ţări, votul lor contând în proporţie de 50%, la fel ca al publicului.

Membrii trupei Voltaj s-au declarat mulţumiţi de îmbunătăţirile aduse show-ului lor pe scenă, în urma discuţiilor pe care le-au avut cu organizatorii în ultimele zile. "Suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să transmitem emoţia mesajului nostru", declară Gabi Constantin, chitaristul trupei.

Telespectatorii TVR pot rămâne conectaţi la atmosfera evenimentului urmărind "Agenda Eurovision 2015". Emisiunea ce urmăreşte pas cu pas trupa Voltaj la Viena poate fi văzută atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 21.00, cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 marţi seară, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Alături de artiştii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Atât semifinalele (19 şi 21 mai), cât şi finala din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici